Sähköverkkoliiketoimintamme on siirtynyt Elveralle 1.4.2024.

Jatkamme tietoverkkoyhtiönä, tietoyhteiskunnan kehityksen mahdollistajana. Lue lisää ›

Mahdollistamme toimivat tietoverkot, jotka vapauttavat työn ja yhteydenpidon ajasta ja paikasta. Autamme turvaamaan kriittisten tietojärjestelmien toiminnan pitämällä huolen verkkojen kunnosta ja kapasiteetista jatkuvasti muuttuvassa maailmassa.
Rakennamme tietoyhteiskuntaa toteuttamalla maailman luotettavimpia tietoverkkoyhteyksiä maailman haastavimpiin olosuhteisiin.
Toimimme vastuullisesti ympäristöä kunnioittaen, kestäviä yhteyksiä rakentaen.
Suunnittelemme tietoverkkoinfrastruktuureja yhteiskunnan kasvun ja kehityksen vaatimuksiin.

Ota yhteyttä

Valvomo 24h
044 040 0401

Valvomo ark. 8-16
044 040 0401

  • asiakasneuvonta
  • työnohjauksen koordinointi

Vaihde
029 022 2111

Suunnittelemme, rakennamme, ylläpidämme ja operoimme tietoverkkoja saaristosta tuntureille ja maaseudulta metropoleihin. Teemme sen mahdollistaaksemme meidän kaikkien tarvitsemat yhteydet, palvelut sekä elämisen vapauden.

Me puhumme verkoista. Me puhumme kaapeleista, linjoista, ratkaisuista, älystä ja teknologiasta, mutta me solmimme yhteyksiä. Yhteyksiä, jotka tekevät meistä yhteiskunnan. Yhteyksiä, jotka vapauttavat ajasta ja paikasta, tarjoavat työn ja turvan, pelastavat henkiä, tuottavat kilpailukykyä. Yhteyksiä, jotka vievät toisen ihmisen luo. Niiden avulla me rakennamme toimivaa yhteiskuntaa . Yhdessä ja turvallisesti.

Voimatel – kestäviä yhteyksiä.

Tutustu meihin
Suunnittelija

Näytä kaikki tarinat

TOMMI
SUUNNITTELIJA

Tommi on työskennellyt tietoverkkojen suunnittelijan tehtävissä Voimatelin johtoverkkopalveluissa Porissa kymmenisen vuotta. Edeltävät viitisen vuotta kuluivat ensin yhteyssuunnittelijan ja sitten työnohjaajan töissä.

Tehtävänvaihto mahdollistui oman aktiivisuuden kautta, ja organisaatio tuki siirtoa hienosti. Koska kaapeliverkko ja osa järjestelmistä olivat jo tuttuja asioita, sujui osaamisen täydentäminen suunnitteluun liittyvien järjestelmien ja käytäntöjen osalta luontevasti kokeneiden kollegoiden lisäperehdytyksessä.

”Teen suunnittelutöitä operaattoriasiakkaillemme, joille rakennetaan valokuitukaapeleita, esimerkiksi kun jokin yritys tilaa uuden kuituliittymän. Kaapeleita kaivetaan tienposkiin, joten iso osa työtä ovat lupahakemukset, joista ELY-keskuksilla, kaupungeilla ja kunnilla on kullakin omat lupakäytäntönsä.”

”Asiakkaalle kasataan valokuidun suunnittelusta paketti sisältäen työturvallisuuskartoituksen ja -asiakirjat. Esimerkiksi teollisuusalueilla on paljon huomioitavia asioita. Työturvallisuus on meille äärettömän tärkeä asia.”

”Suunnittelutyöhön sisältyvät kustannusarviot, joita täsmennetään suunnittelun edetessä. Paikan päällä maastossa saa suunniteltua tarkemmin työskentelyä ja selvitettyä, tarvitseeko kaapelien rakentamisen yhteydessä kaivaa asfalttia auki ja miltä matkalta. Kokoan sitten tilaajalle tarkennetun yksikköluettelon, mitä eri työvaiheet tulevat maksamaan.”

”Parasta työssäni on vaihtelu, eli työ ei ole pelkästään tietokoneen vieressä istumista. Noin 60 prosenttia tehtävistä hoituu työpöydän ääressä vaikka etänä. Lisäksi pääsee käymään kentällä ja olemaan yhteyksissä eri tahojen kuten työn tilaajien, asiakkaiden ja eri kaupunkien edustajien kanssa.”

”Oma tiimi on yhteishengen kannalta tosi tärkeä. Aina pystyy tukeutumaan omaan työporukkaan ja saamaan apua tarvittaessa. Autetaan toinen toisiamme esimerkiksi erityyppisten lupahakemusten kanssa.”

”Parhaita onnistumisia on sellaiset, kun saadaan valmiiksi jokin haastava kohde, jossa on jouduttu tekemään isompia kaapelijärjestelyitä ja siirtoja − kokonaisuudessaan tilaajan odotusten mukaan mahdollisimman järkevästi ja kustannustehokkaasti.”

145,8 M€ liikevaihto vuonna 2023
noin 800 palveluammattilaisen organisaatio
yli 1000 työturvallisuutta edistävää havaintoa vuodessa

Referenssit

MPY:n luottokumppanina rakentamassa huippunopeita valokuituyhteyksiä
Voimatelin asiantuntijat turvaavat Järvi-Suomen Energian kriittisen infran
OptiWatti leikkasi Lahden yhteiskoulussa ylilämmityksen
Pori Energia Sähköverkot: ”Käyttövarmuus ja asiakastyytyväisyys menneet hyvään suuntaan”
Tahkolla suuret säästöt mökkien lämmityskuluihin automaationa
Sähköasemien kunnossapitoa luotettavasti ja sujuvalla yhteistyöllä / Lappeenrannan Energiaverkot Oy