Siirry sisältöön

Voimatel ja GEF tuottavat yhteistyössä puhdasta energiaa auringosta

Voimatel ja GEF tuottavat yhteistyössä puhdasta energiaa auringosta

Voimatel ja GEF (Green Energy Finland Oy) toimittavat yhteistyössä laadukkaita, pitkäikäisiä ja toimintavarmoja aurinkosähköjärjestelmiä yrityksille ja kotitalouksille huomioiden asiakkaan tarpeet ja vaateet. Aurinkoenergiaa hyödyntämällä tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa ympäristötekoja, jotka vähentävät hiilioksidipäästöjä ja auttavat samalla säästämään energiakustannuksissa.

Voimatel ja GEF ovat tehneet yhteistyötä keväästä 2016 lähtien, kun Voimatelin energiapalvelut laajentuivat aurinkosähköjärjestelmien suunnittelusta järjestelmien kokonaistoimitukseen. Tällöin sopivimmaksi kumppaniksi aurinkosähköjärjestelmän asennustarvikkeiden toimituksessa valikoitui GEF. Yhteistyö alkoi aurinkosähköjärjestelmien kokonaistoimituksilla, joihin sisältyy asiakastarpeen kartoitus, suunnittelu, toimitus, asennus, käyttöönotto ja ylläpito.

– Uuden palvelun käynnistysvaiheessa asiantuntevan yhteistyökumppanin löytäminen on erittäin tärkeää. Tässä onnistuimme. Sujuvaa yhteistyötä edesauttoi asiantuntevat yhteyshenkilöt, jotka olivat valmiina auttamaan tarpeen tullen. Hyvä kontaktipohja tuo helppoutta ja sujuvuutta yhteistyöhön tänäkin päivänä, kertoo Voimatelin aurinkoenergiapalveluiden tuotepäällikkö Arto Kettunen.

Yhteistyö on sittemmin laajentunut ja Voimatel tuottaa GEFille myös suunnittelu- ja asennuspalveluita heidän aurinkosähköjärjestelmien toimituksissa. Suunnittelun ja asennustoiminnan osalta on allekirjoitettu puitesopimus jo vuonna 2018.

GEFin projektipäällikkö Kimmo Karjalainen pitää hyvänä Voimatelin toimimista maantieteellisesti laajalla alueella, joka puolestaan mahdollistaa GEFin aurinkosähköjärjestelmien tarjoamisen luotettavasti ympäri Suomen.

– Suunnittelu, kohdekartoitukset ja asennukset ovat sujuneet joustavasti ja ammattitaidolla sekä kommunikointi niin työnjohtoon kuin kentälläkin on sujuvaa. Voimatelin henkilöstö on tottunut toimimaan energia-, sähkö- ja tietoliikennealan vaatimusten mukaan ja heidän työturvallisuutensa sekä asennustyön jälki on ensiluokkaista ja vastaa asiakkaiden vaatimuksia, kertoo Karjalainen kumppanuuden keskeisiä tekijöitä.

– Yhteistyöstä otetaan hyöty irti molemmin puolin. Kun Voimatel puolestaan toimii aurinkosähköjärjestelmän kokonaistoimittajana, käytämme useasti GEFin välittämiä tarvikkeita, aurinkopaneeleita, inverttereitä ja kiinnitystarvikkeita, mainitsee Arto Kettunen.

”Suunnittelu, kohdekartoitukset ja asennukset ovat sujuneet joustavasti ja ammattitaidolla sekä kommunikointi niin työnjohtoon kuin kentälläkin on sujuvaa. Voimatelin henkilöstö on tottunut toimimaan energia-, sähkö- ja tietoliikennealan vaatimusten mukaan ja heidän työturvallisuutensa sekä asennustyön jälki on ensiluokkaista ja vastaa asiakkaiden vaatimuksia.”

Kimmo Karjalainen, projektipäällikkö
GEF