Haemme

Uutisvirta

”Esisuunnittelu, kohdekartoitukset ja asennukset ovat sujuneet joustavasti ja ammattitaidolla sekä kommunikointi niin työnjohtoon kuin kentälläkin on sujuvaa. Voimatelin henkilöstö on tottunut toimimaan sähkö- ja televerkkoyhtiöiden vaatimusten mukaan ja heidän työturvallisuus sekä asennustyön jälki on ensiluokkaista.”

Kimmo Karjalainen, projektipäällikkö
GEF

 

Voimatel ja GEF tuottavat yhteistyössä puhdasta energiaa auringosta

Voimatel ja GEF (Green Energy Finland Oy) toimittavat yhteistyössä laadukkaita, pitkäikäisiä ja toimintavarmoja aurinkosähköjärjestelmiä yrityksille ja kotitalouksille huomioiden asiakkaan tarpeet ja vaateet.

Kumppanuus on syventynyt sekä monipuolistunut ja yhteistyössä onkin toimitettu jo useita aurinkosähköjärjestelmiä niin yksityisille asiakkaille kuin yrityksillekin.

Voimatel ja GEF ovat tehneet yhteistyötä keväästä 2016 lähtien, kun Voimatelin palvelut laajentuivat aurinkosähköjärjestelmien suunnitteluun ja järjestelmien kokonaistoimitukseen. Tällöin sopivimmaksi kumppaniksi valikoitui GEF. Yhteistyö alkoikin aurinkosähköjärjestelmien asennuksiin liittyvillä järjestelmätoimituksilla sekä koulutuksilla. GEF tarjosi myös asiantuntija- sekä suunnittelupalveluita sekä järjestelmien asennusratkaisuja.

– Uuden palvelun käynnistysvaiheessa asiantuntevan yhteistyökumppanin löytäminen on erittäin tärkeää. Tässä onnistuimme. Sujuvaa yhteistyötä edesauttoi asiantuntevat yhteyshenkilöt, jotka olivat valmiina auttamaan tarpeen tullen. Hyvä kontaktipohja tuo helppoutta ja sujuvuutta yhteistyöhön tänäkin päivänä, kertoo Voimatelin aurinkoenergiapalveluiden tuotepäällikkö Arto Kettunen.

Vuoden 2017 aikana yhteistyö sai jatkumoa ja laajentui Voimatelin GEF:lle tuottamiin esisuunnittelu- ja asennuspalveluihin heidän toimittamien järjestelmien toimituksissa. Voimatel tuotti näitä palveluita useisiin GEF:n toimittamiin kohteisiin vuoden 2017 syksyn aikana. Esisuunnittelun ja asennustoiminnan osalta allekirjoitettiin puitesopimus alkuvuodesta 2018.

– Yhteistyöstä otetaan hyöty irti molemmin puolin. Kun me puolestaan toimimme kokonaistoimittajana, käytämme useasti GEF:n välittämiä aurinkosähköjärjestelmien tarvikkeita, aurinkosähköpaneeleita ja kiinnitystarvikkeita, mainitsee Arto Kettunen.

Yhteistyössä on toteutettu voimala Kuopion Vedelle.

– Kuopion Vesi hankki aurinkosähkövoimalan kesällä 2018 Jänneniemen vedenottamolle KL-kuntahankinnan puitesopimuksen kautta, jossa GEF on järjestelmien kokonaistoimittaja. Voimalassa on 184 kpl 270W aurinkopaneeleita ja kaikki tuotettu sähkö menee vedenottamon omaan käyttöön. Voimatel hoiti kohteen kartoituksen, asennukset ja käyttöönoton, kertoo GEF:n projektipäällikkö Kimmo Karjalainen.

Karjalainen pitää hyvänä Voimatelin toimimista maantieteellisesti laajalla alueella, joka puolestaan mahdollistaa GEF:n voimalaitostoimitusten tarjoamisen luotettavasti ympäri Suomen.

– Esisuunnittelu, kohdekartoitukset ja asennukset ovat sujuneet joustavasti ja ammattitaidolla sekä kommunikointi niin työnjohtoon kuin kentälläkin on sujuvaa. Voimatelin henkilöstö on tottunut toimimaan sähkö- ja televerkkoyhtiöiden vaatimusten mukaan ja heidän työturvallisuus sekä asennustyön jälki on ensiluokkaista, kertoo Karjalainen kumppanuuden keskeisiä tekijöitä.

Jatkossa suunnitelmissa on laajentaa GEF:n toimittamien aurinkosähköjärjestelmien esisuunnittelu- ja asennuspalvelujemme tarjontaa koko Suomen alueelle sekä kehittää yhteistyötä myös kysyntäjoustoon liittyvissä palveluissa.