Siirry sisältöön

Voimatel kunnossapitää verkkoa luotettavasti vuosien kokemuksella / Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Voimatel kunnossapitää verkkoa luotettavasti vuosien kokemuksella

Voimatel on hoitanut yli kymmenen vuoden ajan Kaakkois-Suomen alueella toimivan Kymenlaakson Sähköverkon kunnossapitotöitä. Uusi kolmevuotinen kunnossapitosopimus on juuri solmittu. Yhteistyössä toimitusvarmuutta parannetaan joka päivä.

Kymenlaakson Sähköverkko ja Voimatel ovat vuosien ajan pitäneet huolta yhä paremman sähköverkon rakentamisesta. Voimatel on vastannut pienjännite- ja keskijänniteverkon kunnossapitotöistä ja sen lisäksi hoitanut erillisiä urakoita, jotka pääsääntöisesti ovat olleet kaapelointitöitä.

Vuodesta 2006 alkanut pitkä yhteistyö on saanut jälleen jatkoa uudella kolmivuotisella vuoteen 2020 ulottuvalla sopimuksella, joka sisältää sekä pienjännite -että keskijänniteverkon kunnossapitotöitä.

– Voimatelin palvelukyky on kehittynyt koko ajan parempaan ja oikeaan suuntaan. On opittu, miten homma hoidetaan ja miten toimitaan. Myös menetelmät ovat kehittyneet. Eiköhän paras palaute ole se, että olemme tehneet uuden kolmevuotisen sopimuksen Voimatelin kanssa. Olemme tyytyväisiä Korian toimipisteeseen työhön ja tekemiseen, kertoo Kymenlaakson Sähköverkon käytön ja rakennuttamisen päällikkönä toimiva Harri Nummenpää.

Vuonna 2018 kunnossapitotyöt keskittyvät Loviisan ja Askolan tarkastusalueille. Lisäksi Anjalan, Orimattilan, Hämeenkosken ja Mäntsälän alueella toteutetaan erilliset KSOY:n projektit, joissa vuoden aikana tullaan kaapeloimaan 20 kV verkkoa noin 23 km ja rakennetaan 20 kpl puistomuuntamoita, joista 2 kpl:tta tulee olemaan kaukokäyttöisiä. Projektirakentamisen kohteiden maastosuunnittelu on jo käynnistynyt, projektit on aikataulutettu ja kohteet valmistuvat marraskuun 2018 loppuun mennessä.  Projektien toteutus tapahtuu yhtä aikaa kunnossapitotöiden kanssa. Yhtäaikaisuuden vuoksi toteutus on mahdotonta pelkästään Korian tiimin voimin ja toteutus tehdäänkin yhteistyössä Tuusulan tiimin kanssa.

– Tasainen työkuorma ja pitkäaikainen yhteistyö verkkoyhtiön kanssa on mahdollistanut kunnossapitotoimintaan kehittämisen ja asentajaporukan kasvattamisen ja tällä hetkellä näyttää, että jatketaan tällä tiellä, koska volyymit näyttäisi kasvavan tulevina vuosina jakeluverkon vanhentumisen takia, kertoo Voimatelin tiimipäällikkö Antti Rinkinen Korialta.

Kunnossapito- ja projektityöt toteutetaan KSOY:n asiakkaiden toiveet huomioon ottaen. Asiakasta kuunnellaan ja pyrkimys on mahdollisimman joustavaan palveluun.

– Pelto-osuuksilla tehtävät työt toteutetaan jo ennen viljelyskauden alkua. Työaikaiset käyttökatkot pyritään minimoimaan mahdollisimman lyhyiksi ja katkolla pyritään tekemään kaikki työt kerralla valmiiksi. Purkutöissä noudatetaan erityistä varovaisuutta ja purut tehdään kokonaan konetyönä, kertoo Voimatelin aluepäällikkö Petri Lehikoinen.

Harri Nummenpää ja rakennuttamisvastaava Markku Kylmälä Kymenlaakson Sähköverkolta kertovat olevansa tyytyväisiä kunnossapitotyön laatuun.

–  Voimatel on urakoitsija, joka ehtii keskittyä kunnossapitotöihin eikä nämä työt ole sellaista ”tehdään kuin ehditään” -työtä. Meillä on nyt sellainen kumppani, joka kunnolla keskittyy kunnossapitotöihin, vaikka se välillä tuntuu puurtamiseltakin. Tätä arvostamme, Nummenpää ja Kylmälä painottavat.

– Myös suurhäiriöissä joustava palvelu on tärkeää. Paikallinen Korian poppoo onkin ollut vian korjauksissa jelppimässä. On hyvä tietää, että apua on saatavissa ja noin 10 asentajaa löytyy aina läheltä, Nummenpää mainitsee.

”Voimatelin palvelukyky on kehittynyt koko ajan parempaan ja oikeaan suuntaan. On opittu, miten homma hoidetaan ja miten toimitaan. Myös menetelmät ovat kehittyneet. Eiköhän paras palaute ole se, että olemme tehneet uuden kolmevuotisen sopimuksen Voimatelin kanssa. Olemme tyytyväisiä Korian toimipisteeseen työhön ja tekemiseen.”

Harri Nummenpää, sähköverkon käytön ja rakennuttamisen päällikkö
Kymenlaakson Sähköverkko Oy