Siirry sisältöön

Voimatelin ammattilaiset ahkeroivat 110 kV siirtoverkkoja/ Järvi-Suomen Energia

Voimatelin ammattilaiset ahkeroivat 110kV siirtoverkkoja

Luotettavaa palvelua pitkällä kokemuksella projekteihin ja kunnossapitoon

Järvi-Suomen Energia huolehtii Suur-Savon Sähkö -konsernin alueella sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Uutta verkkoa rakennetaan ja vanhaa korjataan koko ajan. Luotettavana toimijana tunnettu Voimatel on valittu kumppaniksi useaan 110 kV projektiin sekä 110kV verkkojen kunnossapitoon. Viimeisimmässäprojektissa rakennetaan Kangasniemen ja Joutsan alueelle uutta 110 kV siirtoverkkoa. Vanha linja puretaan pois ja sen tilalle rakennetaan uutta linjaa alku- ja loppupäähän 5 kilometrin matkalle. Voimatelin kokeneet ja sitoutuneet siirtoverkkojen ammattilaiset ovat avainasemassa siinä, että työ saatiin hoidettavaksi, se edistyy aikataulussa ja valmistuu toukokuussa.

– Useita projekteja on yhdessä tehty ja yhteistyö on kehittynyt ydinhenkilöiden kanssa. Voimatelin tapa on lomittunut meidän tapaan toimia. Tiedetään, kuka kysyy ja keneltäkin, ympäristöpäällikkö Matti Puranen Suur-Savon Sähkö Oy:stä kertoo pohjaa yhteistyölle. Voimatelin tuottama laatu ja toimiva asiakassuhteen hoito ovat merkittäviä tekijöitä, sillä urakoitsija toimii työmaalla energiayhtiön käyntikorttina.

– Työmaakokouksissa asiat on aina saatu sovittua yhteistuumin ja kompromissit on hiottu  yhteistyössä. On tärkeää, ett asiakkaasta huolehditaan siihen saakka, kun työ luovutetaan takuutarkastuksen jälkeen. On väliä, miten iloisesti vielä tässä vaiheessa tarvittavat korjaukset tehdään, miten ojat on siivottu ja kuinka maanomistajista on huolehdittu. Haluamme, että nämä ovat kunnossa ja katsomme, kuka meistä huolehtii parhaiten, Puranen painottaa.

Voimatelin projektipäällikkö Olavi Hyry kertoo, että aiempina vuosina on toteutettu useampikin projekti Järvi-Suomen Energian alueella. Juvan ja Vehmaan alueen 9 km linjan rakennus- ja purkutöissä, Voimatel toimi pääurakoitsijana ja toteutti sen yhdessä luotettavien alihankkijoiden kanssa.

– Voimatelilla on kattava alihankkijaverkosto. Suhteet alihankkijoihin on kunnossa ja pystymme toimittamaan taattua laatua yhdessä alihankkijaverkostomme kanssa.

Juva-Vehmaan projekti sekä Yövesi-Säyneenlahti projektin 18 kilometrin johdon rakennus toteutettiin ainutlaatuisella I-pylväsratkaisulla. Tämä mahdollisti 110 kV ja 20 kV -johtojen yhteiskäytön samassa rakenteessa. Tällä hetkellä vain Voimatel tarjoaa tätä ratkaisua asiakkaidensa käyttöön, mutta tietenkin yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellaan toimivin pylväsratkaisu. Matti Puranen on tyytyväinen Voimatelin tapaan tarjota uusia ratkaisuja:

– Voimatelilla on vastattu hyvin kehittämistarpeeseen. I-pylväsratkaisulla pystytään kaventamaan johtokatua ja rakentaminen on yksinkertaisempaa. Myös muita pylväsratkaisuja on saatavilla, mutta kuitenkin tarvitaan Voimatelin tapaista haastajaa, jotta ala kehittyy eteenpäin, Matti Puranen miettii.

Lisäksi kevyt I-pylväs pienentää perustuksia, keventää asennuskalustoa sekä vähentää maaston rasitusta. Kopteriasennus on mahdollista haastavassa maastossa sekä kotimaassa valmistettu ruskea Corten-teräspylväs sulautuu hyvin suomalaiseen metsämaisemaan.

Voimatel huoltaa ja korjaa ammattitaidolla

Jo vuonna 2001 alkanut Voimatelin ja Järvi-Suomen Energian kunnossapitoyhteistyö on saanut jatkoa. Tällä hetkellä Voimatelin osaava ja kokenut joukkue hoitaa kunnossapitosopimuksen mukaisesti kunnossapito-, tarkastus- ja korjaustyötä Järvi-Suomen Energian kaikki 110 kV linjat 440 km:n matkalta tullaan tarkastamaan kesän 2017 aikana. Akuutit viat korjataan välittömästi.

Yhteistyö Voimatelin kanssa on mutkatonta, avointa ja työnjälkeen voi luottaa. Vuosi sitten 110 kV kunnossapidon hallinnan vastuulleen ottanut Järvi-Suomen Energian käyttöinsinööri Hannu Rautio mainitsee, että muun muassa hänen vastuualueen haltuun ottamista auttoi luotettavan kumppanin ammattitaitoinen ote. Kokonaispaketti tulee olla hallussa.

– Urakoitsijan valintaan vaikuttaa minkälaista työnjälkeä saadaan, millä hinnalla ja kuinka pitkät keskeytysajat urakoitsija tarvitsee. Kun nämä sattuvat kohdalleen niin silloin valinta on selvää. Luottamus Voimatelin kanssa on tällä hetkellä olemassa, Rautio kertoo.

”Urakoitsijan valintaan vaikuttaa minkälaista työnjälkeä saadaan, millä hinnalla ja kuinka pitkät keskeytysajat urakoitsija tarvitsee. Kun nämä sattuvat kohdalleen niin silloin valinta on selvää. Luottamus Voimatelin kanssa on tällä hetkellä olemassa.”

Hannu Rautio, käyttöinsinööri
Järvi-Suomen Energia