Siirry sisältöön

Lisää vastuuta on tullut työkokemuksen myötä

KALLE TIIRO
MOBIILIASENTAJA

– Kaikki lähti siitä, kun Voimatel haki kesämiehiä mobiiliasentajapuolelle mastohommiin. Ei sitä heti tiennyt, miten työskentely korkeissa paikoissa alkaa sujua, mutta pääsin kokeilemaan ja vissiin hyvinhän tuo on sujunut, kun olen saanut jatkaa tähänkin asti. Ensin sai vähän kenkää oven rakoon ja sitten pääsi siitä hyvin firmaan sisälle. Sieltä asti sitä sitten on touhuttu menemään; pari kesää kesämiehenä ja vakituisessa paikassa vähän yli pari vuotta vuotta, Kalle Tiiro kertoo.

– Lisää vastuuta on tullut työkokemuksen myötä. Ensin olin muiden kaverina, tein yksinkertaisia hommia ja itse laitteiden kytkemiseen en päässyt osallistumaan. Ajan myötä niitä tehtäviä oppi itsekin tekemään.

Korealaista itsepuolustuslajia Hapkidoa harrastavan Kallen tehtäviin kuuluu mm. tukiasemien päivitystyöt eli 4G verkon rakennus. Työskentelypaikasta avautuvat mahtavat näkymät – korkein masto, johon Kalle on kiivennyt, on ollut 140m korkea ja normaalipäivänäkin kiivetään 50-90 metriin.

– Mastoista viedään vanhaa kalustoa pois ja tuodaan uutta tilalle; esimerkiksi puretaan vanhat antennit pois ja viedään uudet sekä puretaan radioita ja laitetaan nykyaikaiset radiot tilalle. Näin ihmisillä sitten data kulkee vähän vikkelämmin. Myös viankorjaushommaa tulee tehtyä.

– Olen miettinyt tämän siltä kantilta, että tämä on tärkeää työtä, jotta ihmisillä toimii matkapuhelimet sekä mobiililaitteet ja he pystyvät olemaan yhteydessä toisiinsa. Me mahdollistetaan se. Jos kännykät eivät toimisikaan esimerkiksi hätätilanteissä, niin ei olisi hyvä juttu. Tärkeää työtä tehdään.

Kempeleen mobiilitiimissä työskentelee toistakymmentä henkeä. Kalle mainitsee, että heillä on loistava työporukka ja tiimi Kempeleessä.

– Porukka on erityisen yhteen toimiva ja kaikkien kesken rento meininki. Tiimi on varustettu hurtilla huumorilla ja kyllä sitten jututkin välillä ovat sen mukaisia! Jos joitakin kärhämiä on ollut, niin hyvin ollaan saatu tiimin kanssa sovittua. Jos pipo on liian kireällä, niin sillä ei pääse pitkälle, hän kertoo pilke silmäkulmassa. Ulkotyönä tämä on loistavaa – lämpimänä kesäpäivänä kyllä kelpaa mastosta maisemia ihailla!