Siirry sisältöön

Oma tiimi on yhteishengen kannalta tosi tärkeä

TOMMI
SUUNNITTELIJA

Tommi on työskennellyt tietoverkkojen suunnittelijan tehtävissä Voimatelin johtoverkkopalveluissa Porissa kymmenisen vuotta. Edeltävät viitisen vuotta kuluivat ensin yhteyssuunnittelijan ja sitten työnohjaajan töissä.

Tehtävänvaihto mahdollistui oman aktiivisuuden kautta, ja organisaatio tuki siirtoa hienosti. Koska kaapeliverkko ja osa järjestelmistä olivat jo tuttuja asioita, sujui osaamisen täydentäminen suunnitteluun liittyvien järjestelmien ja käytäntöjen osalta luontevasti kokeneiden kollegoiden lisäperehdytyksessä.

”Teen suunnittelutöitä operaattoriasiakkaillemme, joille rakennetaan valokuitukaapeleita, esimerkiksi kun jokin yritys tilaa uuden kuituliittymän. Kaapeleita kaivetaan tienposkiin, joten iso osa työtä ovat lupahakemukset, joista ELY-keskuksilla, kaupungeilla ja kunnilla on kullakin omat lupakäytäntönsä.”

”Asiakkaalle kasataan valokuidun suunnittelusta paketti sisältäen työturvallisuuskartoituksen ja -asiakirjat. Esimerkiksi teollisuusalueilla on paljon huomioitavia asioita. Työturvallisuus on meille äärettömän tärkeä asia.”

”Suunnittelutyöhön sisältyvät kustannusarviot, joita täsmennetään suunnittelun edetessä. Paikan päällä maastossa saa suunniteltua tarkemmin työskentelyä ja selvitettyä, tarvitseeko kaapelien rakentamisen yhteydessä kaivaa asfalttia auki ja miltä matkalta. Kokoan sitten tilaajalle tarkennetun yksikköluettelon, mitä eri työvaiheet tulevat maksamaan.”

”Parasta työssäni on vaihtelu, eli työ ei ole pelkästään tietokoneen vieressä istumista. Noin 60 prosenttia tehtävistä hoituu työpöydän ääressä vaikka etänä. Lisäksi pääsee käymään kentällä ja olemaan yhteyksissä eri tahojen kuten työn tilaajien, asiakkaiden ja eri kaupunkien edustajien kanssa.”

”Oma tiimi on yhteishengen kannalta tosi tärkeä. Aina pystyy tukeutumaan omaan työporukkaan ja saamaan apua tarvittaessa. Autetaan toinen toisiamme esimerkiksi erityyppisten lupahakemusten kanssa.”

”Parhaita onnistumisia on sellaiset, kun saadaan valmiiksi jokin haastava kohde, jossa on jouduttu tekemään isompia kaapelijärjestelyitä ja siirtoja − kokonaisuudessaan tilaajan odotusten mukaan mahdollisimman järkevästi ja kustannustehokkaasti.”