Siirry sisältöön

Työssä kertyy laaja osaaminen tietoliikenteen asiantuntijatyöhön

ROOPE
TIETOLIIKENNEASENTAJA

”Kesätöistä se kaikki alkoi Voimatelilla. Tulin tekemään kaapelinnäyttöjä kesällä 2013 ja pääsin kesätöihin myös seuraavana kesänä. Vuodesta 2015 lähtien olen ollut vakituisena työntekijänä”, kertoo tietoliikenneasentajana Voimatelilla työskentelevä Roope.

Tietoliikenneasentajan työnkuva on monipuolinen ja työssä kertyy laaja osaaminen tietoliikenteen asiantuntijatyöhön.

”Yhtenä päivänä voin olla purkamassa vanhoja puhelinlankoja, ja seuraavana päivänä teenkin jo kuitu kotiin -keikkoja eli käyn asentamassa valokuitukaapelin omakotitaloon sekä kytken kaapelitelevision ja laajakaistaliittymän. Siitä työviikko voi jatkua esimerkiksi viankorjaustöillä tai kaapelinnäytöillä Lapissa.”

Roope toimii pääsääntöisesti Oulun toimialueella ja sen lähikunnissa. Reissuhommia on silloin tällöin; Lappi on tullut tutuksi Kilpisjärveä ja Utsjokea myöten.

”Työtehtävissäni pääsen liikkumaan ja näen mielenkiintoisia paikkoja sekä ihmisiä. Viikot ovat vaihtelevia, mikä tuo mielekkyyttä työhön. Saan olla töissä niin Lapin tuntureilla kuin kaupungissakin. Näen myös paikkoja krematorioista vankiloihin, joissa en normaalisti muutoin kävisi.”

”Meillä on todella tiivis ja yhtenäinen tiimi. Myös koko toimipisteemme henkilöstö toimii ja puhaltaa yhteen hiileen. Vähän aikaa sitten kävimme yhdessä Kärppien pelissä, jossa oli mukana jo eläköityneitäkin voimatelilaisia. Olemme myös käyneet yhteisellä reissulla Englannissa katsomassa jalkapalloa.”

”Kuvailisin Voimatelia sanoilla: nopea, vahva ja luotettava. Reagoidaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin, mikä näkyy konkreettisesti omassa työssäni mm. siinä, että viankorjauksiin lähdetään nopealla aikataululla. Kaikilla on tahtotila tehdä työ hyvin.”

”Työyhteisö on loistava. Asioita tehdään porukassa, ja kaveria autetaan yli tiimirajojen. ”