Siirry sisältöön

Elveran ja Voimatelin sähköliiketoiminnan kauppa vahvistettiin

Verkonrakennus- ja infrapalveluyritys Elvera Oy ja sähkö- ja tietoverkkoyritys Voimatel Oy ovat 28.3.2024 vahvistaneet liiketoimintakaupan Voimatelin sähköliiketoiminnasta. Voimatelin sähköliiketoiminta on siirtynyt Elveralle 1.4.2024. Yhtiöt allekirjoittivat kauppaa koskevan sopimuksen 22.11.2023, ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan 23.2.2024.

Liiketoimintakaupan vahvistuttua noin 250 henkilöä siirtyy Elvera-konserniin nykyisen 500 henkilön lisäksi. Samalla Elveran liikevaihto nousee noin 130 miljoonaan nykyisestä noin 80 miljoonasta eurosta.

”Kaupan toteutumisen myötä pystymme laajentumaan sekä maantieteellisesti että liiketoiminnallisesti – sähköliiketoiminta on yksi olennaisista kivijaloistamme, ja olemme sitoutuneet sen kehittämiseen”, Elveran toimitusjohtaja Ilari Jaakkola kiteyttää.

”Olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet sähköverkkoliiketoiminnalle uuden, hyvän kodin. Kaupassa meille on ensisijaisen tärkeää, että ammattitaitoisen henkilöstömme ja asiakkaidemme osalta jatkuvuus säilyy. Tämä kauppa on linjassa uuden strategiamme kanssa, jonka tavoitteena on vahvistaa asemaamme tietoverkkoliiketoiminnassa”, Voimatelin toimitusjohtaja Mikko Heinonen kertoo.

”Kauppa on merkittävä sekä toimialalle että meille Voimatelin omistajana. Sen myötä sähköliiketoiminta saa vahvemmat hartiat. Kauppa mahdollistaa Voimatelin tietoverkkojen entistä vahvemman kehittämisen. Tietoliiketoiminta on ollut meille pitkään kannattavaa. Näemme, että kauppa on kaikkien osapuolten etu: omistajiemme, Voimatelin sekä henkilöstön. Se tukee strategiaamme, joka tähtää konsernimme kilpailukyvyn ja omistaja-arvon kasvattamiseen”, Voimatelin hallituksen puheenjohtaja ja KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kommentoi.

Uusi Energia-liiketoiminta vastaa uusiutuvan energian hankkeiden sähköistämistarpeeseen

Liiketoimintakaupan lisäksi Elvera on käynnistänyt uuden strategisen tukijalan, Energia-liiketoiminnan. Tämä tarkoittaa verkkojen rakentamista uusiutuvan energian hankkeiden ympärille. Tällaisia ovat esimerkiksi aurinko- ja tuulivoimalat, akkuvarastot, sähköasemat ja vetyhankkeet. Uutta Energia-yksikköä johtamaan on nimitetty liiketoimintajohtaja Ari Sipiläinen, joka aloitti tehtävässään 1.12.2023.

Käynnistynyt Energia-liiketoiminta tukee Elveran nykyisiä ja tunnettuja liiketoimintoja: sähkö, lämpö ja vesi sekä tietoliikenne.

”Puhtaan energiantuotannon kasvu ja teollisuuden voimakas sähköistyminen tarvitsevat merkittävästi uutta verkkoa. Maassamme on myös paljon ikääntynyttä verkkoa, joka on perusparannuksen tarpeessa. Energia-liiketoimintamme vastaa tähän laajaan tarpeeseen”, Elveran toimitusjohtaja Jaakkola sanoo.

Lisätietoja:

Ilari Jaakkola
toimitusjohtaja
Elvera Oy
puh. 045 143 6776, ilari.jaakkola@elvera.fi

Mikko Heinonen
toimitusjohtaja
Voimatel Oy
puh. 044 793 9836, mikko.heinonen@voimatel.fi

Anssi Lehikoinen
toimitusjohtaja/KPY-konserni
hallituksen puheenjohtaja/Voimatel Oy
puh. 050 328 2648, anssi.lehikoinen@kpy.fi

Elvera Oy
Elvera on verkosto- ja infrapalvelualan toimija. Elvera syntyi Suur-Savon Sähkötyö Oy:n, Lappeenrannan Verkonrakennus Oy:n ja Kyvera Oy:n sulautuessa vuonna 2016. Sähköverkkojen lisäksi suoritamme vesi-, lämpö-, energia- ja tietoliikenneverkkojen rakennus- ja kunnossapitotöitä. Yhdistämme yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja ja varmistamme toiminnan jatkuvuuden myös häiriötilanteissa – aina verkoston alkulähteiltä loppukäyttäjälle asti. Konsernissamme työskentelee yli 500 ammattilaista ja liikevaihtomme vuonna 2023 oli noin 80 miljoonaa euroa. www.elvera.fi.

Voimatel Oy
Voimatel Oy on sähkö- ja tietoverkkojen sekä niitä tukevien järjestelmien, elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja. Varmistamme asiakkaidemme kriittisten järjestelmien ja verkkojen palvelukyvyn. Rakennamme vastuullisempaa, hiilineutraalia yhteiskuntaa suunnittelemalla, toteuttamalla ja optimoimalla ilmastoa rasittamattomia energiaratkaisuja muun muassa tytäryhtiömme OptiWatin älyteknologiaa hyödyntäen.

Alan suurimpiin kuuluvana toimijana asiakkainamme ovat muun muassa eurooppalaiset teleoperaattorit, Suomen merkittävimmät siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt, globaalit laitevalmistajat sekä monet yritykset, kaupungit ja kunnat. Voimatelin noin 800 palveluammattilaisen organisaatio palvelee asiakkaita Suomesta ja Virosta käsin. Voimatelin omistaa Osuuskunta KPY. www.voimatel.fi

KPY-konserni
KPY on arvopohjainen monialakonserni, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö. Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme. Olemme 140-vuotias, omistusyhtiöidemme kehittämiseen vahvasti sitoutunut konserni, jonka liikevaihto vuodelta 2022 oli 247,3 miljoonaa euroa. www.kpy.fi