Siirry sisältöön

Kesätyöntekijät ovat lomasesongin tärkeä voimavara

Anna ja Mikael ovat viihtyneet kesätöissä Voimatelilla.

 

Kesän kuluessa ovat Voimatelin ammattilaisten tiimejä täydentäneet kymmenet kesätyöntekijät ja harjoittelijat eri puolilla Suomea. Sähkö- ja tietoverkkoalan merkittävänä toimijana meillä on ollut mahdollisuus tarjota kesätyöntekijöille monenlaisia tehtäviä ja projekteja, joissa on päässyt kehittämään ammattitaitoa ja kartuttamaan kokemuksia.

Uutta virtaa lomasesonkiin on saatu muun muassa tietoliikenne-, sähköverkko-, mobiili-, energiapalvelu-, kunnossapito-, logistiikka- ja projektitöissä sekä palkkahallinnon parissa. Runko- ja liityntäverkkopalveluissa dokumentoijana Kuopion toimistolla toimineen Anna Koivusaaren mukaan parasta kesätyössä on ollut mahdollisuus kartuttaa työkokemusta.

Pääkonttorilla Toivalassa on työskennellyt palkanlaskenta-assistenttina Mikael Rutonen, joka on palkanlaskennan ohessa toiminut valokuvaajana niin toimistolla kuin työkohteissa. Mikael suunnitteli ja toteutti heinäkuussa myös tämän artikkelin kuvaukset ja vastaili samalla kysymyksiimme seuraavasti.

Mikä on kesätyössä parasta?
Ehdottomasti se, että pääsee oppimaan uutta ja tekemään paljon erilaisia työtehtäviä huippujen työkavereiden kanssa!

Onko sinulle nimetty oma ohjaaja, ja miten ohjaajasi tukee sinua työssä?
On nimetty ohjaaja. Kesätyöt alkoivat harjoittelujakson jälkeen, joten ohjausta on tarvinnut jatkossa enää joissain hankalimmissa tapauksissa. Aina kun tulee sellainen tilanne eteen, on saanut vastauksen ja apua tarvittaessa. Ohjauksen laatu on ollut loistavaa ja tuen avulla on päässyt moneen työtehtävään nopeasti kiinni.

Millaisia työtehtäviä pääset tekemään?
Työtehtäväni ovat olleet monialaiset. Pääsääntöisesti toimin palkkahallinon tehtävissä, mutta olen päässyt myös tutustumaan työmaarekisteriin, kustannuslaskentaan, viranomaisilmoituksiin, kulkulupakorttien tekoon, yms. ja lisäksi myös tehnyt valo- ja videokuvausta sekä editointia.

Mikä on mieluisin työtehtäväsi?
Tehtävistä on vaikea valita mieluisinta, kun kaikki ovat olleet omalla tavallaan mieluisia. Toimistolla olevissa tehtävissä pääsee moikkaamaan työkavereita ja tekemään asioita enemmän yhdessä. Etänä suoritettavat tehtävät on mukava tehdä kotitoimistolta säästäen päivästä matkustamiseen menevän ajan. Valo- ja videokuvaukseen liittyvät keikat antavat mahdollisuuden lähteä kentälle tutustumaan muihin yrityksen työntekijöihin ja tarjoavat päivään happihyppelyn ja hieman erilaista tekemistä päätetyöskentelyn ohelle.

Mitä kesätyö on sinulle opettanut?
Se on opettanut minulle paljon erityyppisistä työtehtävistä ja antanut ammatillista varmuutta toimia monenlaisissa ympäristöissä sekä monenlaisten ihmisten kanssa. Olen myös oppinut useiden eri aikataulujen sovittelemista yhteen ja tehtävien priorisointia. Kokonaisuudessaan on ollut tähän mennessä opettava kokemus monelta eri kantilta katsottuna.

Millainen on erityisen kiva työpäivä?
Päivät, jolloin pitkään mietityttäneen asian palaset loksahtavat kohdilleen ja tulee onnistumisen fiilis siitä, kun osaa tehdä jonkun asian superhyvin.

Kiitokset kaikille kesällä ahkeroineille työntekijöille!