Siirry sisältöön

Mikko Heinonen Voimatel Oy:n toimitusjohtajaksi

Voimatel Oy:n (”Voimatel”) hallitus on nimittänyt filosofian maisteri Mikko Heinosen yhtiön toimitusjohtajaksi. Heinonen on toiminut Voimatelin väliaikaisena toimitusjohtajana elokuusta 2022 lähtien. Hän on työskennellyt yhtiön palveluksessa vuodesta 2013 alkaen ja toimii tällä hetkellä myös Voimatelin tytäryhtiön OptiWatti Oy:n toimitusjohtajana.

Mikko Heinonen

 

”Muutokset toimintaympäristössä ja geopoliittinen tilanne ovat haastaneet Voimatelin liiketoimintaa. Heinonen on väliaikaisena toimitusjohtajana vienyt yhtiötä erittäin hyvin eteenpäin. Hänellä on syvällinen ymmärrys liiketoiminnastamme, erinomaiset johtamistaidot sekä laaja osaaminen, jota tarvitsemme myös jatkossa yhtiön kilpailukyvyn kehittämiseen ja strategian toteuttamiseen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä”, Voimatelin hallituksen puheenjohtaja Jussi Holopainen kommentoi.

”Minulla on ilo ja kunnia jatkaa toimitusjohtajan tehtävässä. Olen innoissani päästessäni viemään yhtiön uudelle strategiakaudelle vahvan tiimin kanssa. Lähdemme rakentamaan omistajien kanssa kannattavuutta vahvistavia ratkaisuja. Voimatelin strategian mukaisesti keskitymme kasvun tavoittelemiseen ja edelleen kehittymiseen tietoliikenneverkoissa sekä kannattavuuskehityksen parantamiseen etenkin sähköverkoissa. On mahtavaa olla mukana toteuttamassa strategisen muutoksen onnistunutta läpivientiä,” toimitusjohtaja Mikko Heinonen kommentoi.

Osuuskunta KPY:n kokonaan omistama tytäryhtiö Voimatel on erikoistunut kriittiseen infrastruktuuriin ja energiapalveluihin. Voimatel suunnittelee, rakentaa, ylläpitää sekä operoi sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, jotka mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeiset yhteydet, palvelut sekä elämisen vapauden ajasta ja paikasta riippumatta. Voimatelin energiaratkaisut pyrkivät mahdollisimman pieneen ympäristörasitukseen ja edesauttavat hiilineutraalin ympäristön rakentamista.

Voimatelillä on kaksi tytäryhtiötä: OptiWatti Oy Suomessa ja Boftel Estonia OÜ Virossa. Voimatel-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 133,1 miljoonaa euroa. Voimatel-konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 000 työntekijää.

Lisätietoja:
Jussi Holopainen, hallituksen puheenjohtaja, jussi.holopainen@jfp.fi, puh. 040 540 0222
Mikko Heinonen, toimitusjohtaja, mikko.heinonen@voimatel.fi, puh. 044 793 9836