Tarinoita saaristoista tuntureille ja maaseudulta metropoleihin

Aluepäällikkö

Voimatel tarjoaa erilaisia urapolkuja kehitystä ja vastuuta haluaville. Millainen urapolku Markuksella on ollut, ja millaista työskentely Voimatelilla on?

Palkkahallinnon harjoittelija

"Työyhteisössä on panostettu viihtyvyyteen, ja sen huomaa heti tervetulleeksi toivottavan ilmapiirin muodossa - harjoittelijoistakin pidetään huolta. Olen päässyt osallistumaan monipuolisesti toimintaan", kertoo palkkahallinnon harjoittelijamme Mikael. Lue lisää

MIKAEL
PALKKAHALLINNON HARJOITTELIJA

”Fiilis ja kokemus työskentelystä on ollut erittäin positiivinen. Ei ihan sitä mitä odotin alun perin, positiivisessa mielessä! Ensimmäisenä yllätti, kuinka hyvin minut otettiin vastaan ja kuinka mukavia kaikki ovat olleet. Työyhteisössä on panostettu viihtyvyyteen, ja sen huomaa heti tervetulleeksi toivottavan ilmapiirin muodossa – harjoittelijoistakin pidetään huolta. Olen päässyt osallistumaan monipuolisesti toimintaan, ja minua rohkaistu myös tuomaan oma näkemys esille, jos huomaisin jotain parannettavaa,” kertoo palkkahallinnon harjoittelijamme Mikael parin kuukauden työkokemuksella.

”Työn monipuolisuus on myös yllättänyt. Voimatelin palkkahallinto tekee useita muitakin hommia, joita ei normaalisti mielletä osaksi palkkahallinnon tehtävänkuvaa. Itse pidän siitä, että tehtävät ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Opettelemista riittää paljon, ja tehtävänkuvaan voi itse vaikuttaa. Työrytmi on myös vaihteleva. Toisinaan tehdään hommia rennommin ja joinakin päivinä tehdään paljon ja pitkään. Itselle tämä sopii mainiosti.”

”Voimatelilla käytetään myös paljon automaatiota palkanlaskennassa, joten iso osa työstä on tarkistamista ja kokonaisuuksien ymmärtämistä varsinaisen peruspalkanlaskemisen sijaan.  Palkanlaskenta kokonaisuudessaan menee koko ajan enemmän kohti automaatiota ja konsultointia. Voimatelilla ollaankin edelläkävijöitä monissa palkanlaskennan tehtävissä. Voin lämpimästi suositella paikkaa niille, jotka tulevaisuudessa miettivät harjoittelupaikkaa Voimatelilla 😊.”

Energia-asiantuntija

"Olen aurinkoenergiatekniikan diplomi-insinööri ja haluan työskennellä uusiutuvan energian parissa myös tulevaisuudessa. Haluan olla mukana kehittämässä juuri aurinkosähköjärjestelmiä, koska uskon että aurinkoenergia on tulevaisuutta", kertoo Andreas työstään. Lue lisää

ANDREAS
ENERGIA-ASIANTUNTIJA

Andreas toimii Voimatelilla energia-asiantuntijana. Työhön kuuluu energiapalveluiden kehittäminen sekä aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu.

TULEVAISUUTTA RAKENTAMASSA

”Työssäni on parasta hyvien työkavereiden lisäksi kivat ja haastavat työtehtävät – uutta saa oppia lisää koko ajan.”

”Olen aurinkoenergiatekniikan diplomi-insinööri ja haluan työskennellä uusiutuvan energian parissa myös tulevaisuudessa. Haluan olla mukana kehittämässä juuri aurinkosähköjärjestelmiä, koska uskon että aurinkoenergia on tulevaisuutta. Suomen tavoite on olla hiilineutraali 2035, ja haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että tavoitteeseen päästään.”

Tiimivastaava

"Työssäni parasta ovat vaihtelevat työpäivät – tässä työssä ei ole kahta samanlaista päivää. Välillä päivät täyttyvät ongelmien ratkomisesta vikatehtävien parissa, välillä käydään maastossa katsomassa työmaita tai katselmuksilla kolmansien osapuolien kanssa", kertoo Joonas. Lue lisää

JOONAS
TIIMIVASTAAVA

Kiinnostus jakeluverkkoa kohtaan sai Joonaksen hakeutumaan Voimatelille jo opiskeluaikana harjoitteluihin ja kesätöihin. Nyt mies on työskennellyt yrityksessä yli 14 vuotta – ensin asentajana, sitten projektivastaajana ja nyt tiimivastaavan tehtävissä.

HUIPPUTIIMI

”Työhöni kuuluvat päivittäiset työnjohdolliset tehtävät, kuten asentajien ja aliurakoitsijoiden ohjaus sekä materiaalien tilaus ja hallinnointi. Lisäksi hoidan laskutukseen ja logistiikkaan liittyviä tehtäviä.”

”Työssäni parasta ovat vaihtelevat työpäivät – tässä työssä ei ole kahta samanlaista päivää. Välillä päivät täyttyvät ongelmien ratkomisesta vikatehtävien parissa, välillä käydään maastossa katsomassa työmaita tai katselmuksilla kolmansien osapuolien kanssa. Joskus on tietysti aikaa keskittyä paperitöihinkin. Tärkeintä on totta kai huippu työyhteisö ja asentajat, joiden kanssa päivittäin teen töitä! Tarkoitus on jatkossakin kehittää itseä ammatillisesti ja tehdä hommia toimivan tiimin eteen.”

Mobiiliasentaja/tiimivastaava

"Mobiiliasentajan työ on todella monipuolista, itseohjautuvaa ja poikkeuksellistakin. Asennustyöt vaihtelevat kiinteistöistä mastokohteisiin ja välillä luolastoihin", alalla 11 vuotta työskennellyt Mikko mainitsee. Lue lisää

MIKKO
MOBIILIASENTAJA/TIIMIVASTAAVA

Mikko hoitaa Voimatelilla tiimivastaavan ja mobiiliasentajan tehtäviä. Alalla Mikko on työskennellyt yli 11 vuotta ja Voimatelilla vuodesta 2017 saakka yrityskaupan myötä.

HUIKEITA NÄKÖALOJA

”Mobiiliasentajan työ on todella monipuolista, itseohjautuvaa ja poikkeuksellistakin. Asennustyöt vaihtelevat kiinteistöistä mastokohteisiin ja välillä luolastoihin. Kiinteistökohteilla käytämme paljon erilaisia henkilönostimia ja mastokohteilla kiipeämme 30 m–120 m korkeuteen maanpinnasta. Asennustyössä kiipeillään köysillä, nostetaan taakkoja vinssillä, käytetään
erilaisia sähkötyökaluja ja monia ohjelmistoja.”

”Myös matkustus kuuluu työhön – työryhmämme työskentelee lyhyillä komennuksilla eri puolilla Suomea. Tiimivastaajan rooli koostuu työnohjaksesta ja asennuskohteiden esitöistä sekä loppuun saattamisesta.”

”Työssäni nautin monipuolisuudesta, vaativuudesta, asennusryhmässä työskentelystä ja huikeista näköaloista! Jatkossa aion syventyä alaan ja tarttua Voimatelin tarjoamiin mahdollisuuksiin.”

Jakeluverkkoasentaja

"Parasta työssäni on töiden monipuolisuus ja hyvät työkaverit – aamuisin on mukava lähteä töihin", kertoo jakeluverkkoasentaja Osku. Lue lisää

OSKU
JAKELUVERKKOASENTAJA

Osku työskentelee Voimatelin projektitiimissä jakeluverkkoasentajana. Mies kyseli yrityksestä työharjoittelupaikkaa opiskellessaan verkostomestariksi ja on viihtynyt yrityksessä nyt jo yli viisitoista vuotta.

MUKAVA LÄHTEÄ TÖIHIN

”Työskentelen pääsääntöisesti Yaran tehtaalla, mutta tehtäviini kuuluu myös alueen verkkoyhtiön varallaolo. Teemme kaikenlaisia ilmajohtoihin ja kaapeleihin liittyviä töitä. Parasta työssäni on töiden monipuolisuus ja hyvät työkaverit – aamuisin on mukava lähteä töihin. Lisäksi on tärkeää pitää huolta kunnostaan, jotta jaksaa tehdä fyysistä työtä. Aion tulevaisuudessakin jatkaa samoissa tehtävissä, koska haasteita ja mielenkiintoa riittää.”

Kurkkaus Voimatelin operointipalveluihin

Voimatel tuottaa operointipalvelua mm. Suomen suurimmille yrityksille, teleoperaattoreille ja julkishallinnon organisaatioille. Tutustu Jannen työhön verkko-operoinnissa.

Palvelupäällikkö

”Meillä on tosi hyvä porukka ja se on se, mikä motivoi eniten. Meillä on tosi rautaisia ammattilaisia töissä”, sanoo palvelupäällikkö Eetu.

Mobiiliasentaja

”Työ on tosi vaihtelevaa. Miellä on työvälineet kunnossa ja saadaan kaikki tarvittavat suojatyövälineet, mitä vähänkään tarvitaan. Voimatelilla korostetaan paljon työturvallisuutta”. Timo valoittaa lisää mobiiliasentajan työpäivää oheisella videolla.

Tietoliikenneasentaja

Tietoliikenneasentaja Laurilla on kertynyt kokemusta alasta jo huimat 45 vuotta. Lauri kertoo mietteitään työurasta ja alasta. Lue lisää

LAURI 
TIETOLIIKENNEASENTAJA

– Työurani alkoi 7.1.1974 Helsingin Puhelinyhdistys Oyj:ssä (nykyinen Elisa Oyj) Sörkän toimistossa. Aloitin siellä ykköspiirissä ja tein raskaassa linjaryhmässä töitä tasan 10 vuotta, kunnes vuonna 84 siirryin jatkajan hommiin Helsinkiin. Helsingin kadut tulivat nopeasti tutuiksi ja tulihan sitä koluttua läpi niin eduskuntatalo, kuin presidentinlinnakin. Muutama vuosi sitten aloitin työt täällä Voimatelillä.

– Työnkuvaani kuuluu esimerkiksi kaapelien maastoon vetämistä, jatkamista ja päättämistä sekä jakokaappien siirtämistä ja asentamista. Ja pylväisiin noustaan kuin apinat, vaikka ikää on tullut ihan kohtalaisesti. Lauri nauraa. 64 vuotta tulee elokuussa täyteen. Lääkäri antoi luvan jatkaa hommia vielä ainakin vuoden, että hyvässä kunnossa on pysytty. Tavoite on tehdä töitä ainakin 65 vuotiaaksi, jolloin työvuosia tulisi kertyneeksi ennätykselliset 46,5 vuotta

Ala on muuttunut Laurin mukaan totaalisesti hänen työuransa aikana. Teknologia on muuttunut paljon ja monet työt ovat sitä myötä helpottuneet. Esimerkiksi ilmaverkkojen asennuksen ja purun tekee maanrakennusliikkeet koneilla, kun ennen kaapelit piti asentaa ja tiputtaa pylväistä alas itse. Kiire on lisääntynyt, mutta työturvallisuus on parantunut paljon vuosien varrella.

– Työ on kyllä antoisaa, koska hommat saa tehdä itsenäisesti. Työkavereista minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa, aina on ollut hyvä porukka. Myös työnjohtajat ovat olleet hyviä, missä firmassa tahansa työskentelinkin. Kaiken kaikkiaan on kyllä työurasta positiivinen olo ja odotan mielenkiinnolla jaksaako sitä tehdä töitä 65 vuotiaaksi asti. Ja jos pysyy eläkepäivät näin hyvässä kunnossa, niin tosi kiva.

Lauri kertoo asenteekseen, että pienellä huumorin pilkkeellä pääsee pitkälle, mikä on selvästi kantanut hänellä varsin hyvin. Me Voimatelillä toivotamme hänelle antoisia työhetkiä ja monia terveitä vuosia lisää!

—————-

EDIT: Lauri on jäänyt eläkkeelle – toivotamme hänelle leppoisia eläkepäiviä!

 

Tiimipäällikkö

"Työt eivät ole vain yksittäisen henkilön tai tiimin töitä vaan koetaan, että ne ovat kaikkien töitä. Tällä toimintatavalla päästään asiakkaiden asettamiin tavoitteisiin, saadaan sopimuksille jatkoa ja ihmisille riittää töitä myös tulevaisuudessa", kertoo Piia. Lue lisää

PIIA
TIIMIPÄÄLLIKKÖ

– Vastaan laiterakentamisen ja liittymätoimittamisen onnistuneesta hoitamisesta Pohjois-Suomen alueella. Tässä minua auttaa reilu 10 ammattitaitoista asentajaa ja tehokas työnohjaaja. Hoidan mm. laskutusta ja autan asentajia ongelmatilanteissa, Piia kertoo.

– Alun alkaen olin Oulun puhelimella internetpalveluiden myynnissä. Se oli sitä aikaa, jolloin ensimmäiset laajakaistayhteydet tulivat myyntiin. Työurani aikana olen tehnyt mm. tilaustenkäsittelyä, liittymien operointia sekä yhteyksien reititystä. Silloin, kun yritysjärjestelyiden kautta siirryin DNA:lta Voimatelille, toimin verkkorekisterissä yhteyssuunnittelijana. Olen työskennellyt Voimatelilla myös liittymätoimittamisen tiimivastaavana ja nykyään toimin Kempeleen kenttäpalveluiden tiimipäällikkönä, hän valottaa työtaustaansa.

Piia arvostaa työssään tietynlaista vapautta tehdä töitä. Hänellä on työrauha tehdä asioita ja päätöksentekokykyyn luotetaan. Työporukan yhteishenki on mainio ja kaveria autetaan yli tiimirajojen hyvän lopputuloksen aikaan saamiseksi.

– Tiimissä ja yleisesti ottaen koko toimipisteellä on hyvä yhteishenki. Työt eivät ole vain yksittäisen henkilön tai tiimin töitä vaan koetaan että ne ovat kaikkien töitä. Tällä toimintatavalla päästään asiakkaiden asettamiin tavoitteisiin, saadaan sopimuksille jatkoa ja ihmisille riittää töitä myös tulevaisuudessa.

– Tosiasiahan on, että ihmiset tekevät työpaikan. Vaihtuvuus meidän tiimissä on ollut vähäistä eli tästä päätellen työpaikasta on tykätty. Asentajilla ja esimiehillä on molemminpuolinen luottamus, että asiat hoidetaan oikealla tavalla.

Piia on työskennellyt Voimatelilla kohta kymmenen vuotta. Toki työskentely miesvaltaisella urakointialalla vaatii tietynlaista luonnetta.

– Olen jo lapsena poikien kanssa leikkinyt pikkuautoilla ja muovisotilailla sekä pyssyleikkejä pitkin metsiä, joten itselleni on luontevaa toimia miesten kanssa. Vapaa-ajallakin teen ”miesten” töitä; sahaan ja pilkon polttopuita enkä ole mikään ”kynsien viilaaja”. Miesten kanssa huumori on hieman erilaista ja jutut lentää, mutta se on meillä ihan normaalia. Mielestäni miehet ovat suoria ja reiluja työkavereita. Alalle kaivataan kyllä sellaisia naisia, jotka tulevat erilaisten ihmisten kanssa toimeen ja ovat hurtilla huumorilla varustettuja.

Keskeiseksi tavoitteekseen Piia kertoo töiden hoitamisen siten, että töitä riittää jatkossakin kaikille. Hän painottaa, että on tärkeää hoitaa laskutus oikein ja varmistaa, että asentajat hoitavat asiat sovitusti. Näin ansaitaan asiakkaan luottamus.

– Hyvää vastapainoa varsinaiselle työlle antaa lapsen juniorisalibandyjoukkueen joukkueenjohtajana toimiminen, joka saa välillä ajatukset muualle. Kaiken a ja o joukkueharrastuksissa on erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen ja tämä samahan pätee myös työyhteisöön.

TET-harjoittelija, Kuopion Hatsalan klassillinen koulu, 9. luokka

Oman osaamisen kartoittaminen sekä ideat tulevaisuuden suunnitelmista että työelämätuntemuksen parantaminen ovat ajankohtaisia asioita nuorille jo yläasteelta lähtien. Onkin tärkeää olla mukana tukemassa nuorten työelämään tutustumista.Lue Luukaksen kokemuksia TET-harjoittelusta. Lue lisää

Oman osaamisen kartoittaminen sekä ideat tulevaisuuden suunnitelmista että työelämätuntemuksen parantaminen ovat ajankohtaisia asioita nuorille jo yläasteelta lähtien. Onkin tärkeää olla mukana tukemassa ja edistämässä nuorten työelämään tutustumisen mahdollisuuksia.

Kuopion Hatsalan klassillisen koulun 9. luokkalainen Luukas oli kahden viikon TET-harjoittelujaksolla Voimatelin Kehitys ja laatu -yksikössä. Hän tutustui useisiin toimistotehtäviin, joihin kuului mm. tuotannonohjausjärjestelmäämme liittyviä tietojen koonti-, listaus- ja päivitystehtäviä sekä hän toimi ICT-osastomme apuna tietojen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Tehtävien myötä Luukas tutustui moniin toimisto-ohjelmistoihin sekä Voimatelissa käytössä oleviin järjestelmiin.

– Olen saanut harjoittelun myötä varmuutta tietokoneen ja ohjelmien käyttöön sekä oppinut ihan uusia ohjelmiakin. Olen ollut mukana sekä sisäisissä että asiakaspalavereissa ja tiedän nyt pääpiirteissään, mitä palavereissa tapahtuu. On ollut todella kiva oppia uutta ja tämä onkin ollut mukavaa vaihtelua koulunkäynnille, Luukas kertoo.

– Luukas oli todella suurena apuna meille ja hänen ahkeran työskentelyn ansiosta saimme monta asiaa hoidettua sujuvasti eteenpäin. Hienoa, kun pystymme tarjoamaan positiivisia työelämäkokemuksia jo nuorten työelämään tutustumisen alkuvaiheessa, mainitsee Voimatelin kehityspäällikkö Henna.

Tästä hyvä jatkaa opiskelua koulunpenkillä monta kokemusta rikkaampana. Kukapa tietää – jonain päivänä Luukas saattaa olla tuleva voimatelilainen.

 

 

 

Projektipäällikkö

"Arvostan sitä, että saa päättää tietyistä asioista itsenäisesti, mutta tarvittaessa saa tukea päätöksen tekoon. Saan olla mukana mahtavassa työyhteisössä, jossa on mukava tulla aamulla töihin", kertoo projektipäällikkönä työskentelevä Arto. Lue lisää

ARTO
PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Arto tunnetaan Voimatelissa paremmin nimellä Arttu ja hän toimii projektipäällikkönä Oulun mobiilitiimissä. Monipuolisen työkokemuksen omaavan Arton tiimiin kuuluu suoria alaisia reilut 20 henkilöä. Tiimi on henkilömäärältään yksi isoimmista Voimatelin tiimeistä.

– Projektipäällikkönä minun tehtävä on tuottaa onnistumisen kokemuksia asentajille, hankkia omalla tietotaidolla työtilauksia ja jatkuvuutta toiminnalle sekä tukea ongelmatilanteissa. Varmistan, että puitteet ovat kunnossa, jotta asentajat pääsevät tekemään omaa työtään, Arto tiivistää omaa työnkuvaansa. On hienoa olla mukana rakentamassa Suomeen ja suomalaisille loppukäyttäjille laadukkaita tietoliikenneverkkoja.

– Arvostan sitä, että saa päättää tietyistä asioista itsenäisesti, mutta tarvittaessa saa tukea päätöksen tekoon. Saan olla mukana mahtavassa työyhteisössä, jossa on mukava tulla aamulla töihin.

Voimatelilla on mahdollisuuksia edetä työuralla, jos itsellä on aito halu kehittyä tai vaikkapa vaihtaa työhönottopistettä. Arto mainitsee, että täältä löytyy sopivasti joustavuutta kuitenkaan yhteisistä pelisäännöistä tinkimättä.

– Kyllä meillä on vahva yhdessä tekemisen ilmapiiri ja sopivasti yrittäjähenkisyyttä, vaikka olemmekin jo Suomen mittakaavassa iso valtakunnallinen yritys. Kaikilla on aito halu hoitaa ja auttaa toisia omissa työtehtävissään. Myös omiin työtehtäviin tai sen sisältöön voi jonkin verran vaikuttaa toimenkuvasta riippuen.

– Ilokseni olen saanut todeta, että itsellenikin on tullut vastuuta vuosi vuodelta enemmän. Olen saanut olla yhä enemmän aktiivisesti mukana asiakkaidemme sopimuksiin liittyvissä asioissa kuten hinnoitteluissa. Olen osallistunut tiiviisti yrityksemme sisäisiin kehityshankkeisiin sekä ollut mukana isoissa valtakunnallisissa asiakkaisiin liittyvissä kehitysprojekteissa, Arto sanoo.

Arto kannustaa jokaista tarttumaan rohkeasti työhön, vaikka se olisi vähän oudompaankin. Jos tulee virheitä, niin sitten niitä tulee. Seuraavalla kerralla muistaa paremmin.

– Se, joka ei tee virheitä niin ei tee kyllä muutakaan. On se päivä huomennakin, Arto kertoo motoikseen. Hyvä yhteishenki on kaiken lähtökohta ja työturvallisuudesta ei tingitä missään tilanteessa.

– Mikäpä tässä on työskennellessä, kun tiimistäni löytyy mahtavia persoonia, sopivasti huumoria, mutta kuitenkin erittäin motivoitunut ja sitoutunut porukka. Näen tärkeänä, että tiimiläisilläni on rohkeutta tarttua työhön kuin työhön. Tarvittaessa löytyy ongelmien ratkaisukykyä, joka onkin täällä pohjoisessa tärkeä taito, Arto kertoo oman porukkansa vahvuuksia.

Kurkkaus mobiiliasentajan työpäivään

Millaisena mobiiliasentajan työ koetaan Voimatelilla? Katso lyhyt video.