Tarinoita saaristoista tuntureille ja maaseudulta metropoleihin

Mikko Huhtasaari
Tiimivastaava

Mikko kertoo oheisessa videossa terveiset Voimatelin sähköverkkojen Pohjanmaan tiimistä sekä mietteitä omasta työhistoriastaan asentajasta tiimivastaavaksi.

Arto Paavilainen
Jakeluverkkoasentaja

"Jakeluverkkoasentajan työ on erittäin monipuolista tiimityötä. Meillä on erittäin hyvä porukka täällä ja haastavimmistakin työkohteista selvitään hyvien työkavereiden avulla ", kertoo Arto Paavilainen. Lisää Arton kokemuksia työstään oheisessa videossa.

Arto K. Salmela
Projektipäällikkö

"Arvostan sitä, että saa päättää tietyistä asioista itsenäisesti, mutta tarvittaessa saa tukea päätöksen tekoon. Saan olla mukana mahtavassa työyhteisössä, jossa on mukava tulla aamulla töihin", kertoo projektipäällikkönä Oulun mobiilitiimissä työskentelevä Arto K. Salmela. Lue lisää

ARTO K. SALMELA
PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Arto K. Salmela tunnetaan Voimatelissa paremmin nimellä Arttu ja hän toimii projektipäällikkönä Oulun mobiilitiimissä. Monipuolisen työkokemuksen omaavan Arton tiimiin kuuluu suoria alaisia reilut 20 henkilöä. Tiimi on henkilömäärältään yksi isoimmista Voimatelin tiimeistä.

– Projektipäällikkönä minun tehtävä on tuottaa onnistumisen kokemuksia asentajille, hankkia omalla tietotaidolla työtilauksia ja jatkuvuutta toiminnalle sekä tukea ongelmatilanteissa. Varmistan, että puitteet ovat kunnossa, jotta asentajat pääsevät tekemään omaa työtään, Arto tiivistää omaa työnkuvaansa. On hienoa olla mukana rakentamassa Suomeen ja suomalaisille loppukäyttäjille laadukkaita tietoliikenneverkkoja.

– Arvostan sitä, että saa päättää tietyistä asioista itsenäisesti, mutta tarvittaessa saa tukea päätöksen tekoon. Saan olla mukana mahtavassa työyhteisössä, jossa on mukava tulla aamulla töihin.

Voimatelilla on mahdollisuuksia edetä työuralla, jos itsellä on aito halu kehittyä tai vaikkapa vaihtaa työhönottopistettä. Arto mainitsee, että täältä löytyy sopivasti joustavuutta kuitenkaan yhteisistä pelisäännöistä tinkimättä.

– Kyllä meillä on vahva yhdessä tekemisen ilmapiiri ja sopivasti yrittäjähenkisyyttä, vaikka olemmekin jo Suomen mittakaavassa iso valtakunnallinen yritys. Kaikilla on aito halu hoitaa ja auttaa toisia omissa työtehtävissään. Myös omiin työtehtäviin tai sen sisältöön voi jonkin verran vaikuttaa toimenkuvasta riippuen.

– Ilokseni olen saanut todeta, että itsellenikin on tullut vastuuta vuosi vuodelta enemmän. Olen saanut olla yhä enemmän aktiivisesti mukana asiakkaidemme sopimuksiin liittyvissä asioissa kuten hinnoitteluissa. Olen osallistunut tiiviisti yrityksemme sisäisiin kehityshankkeisiin sekä ollut mukana isoissa valtakunnallisissa asiakkaisiin liittyvissä kehitysprojekteissa, Arto sanoo.

Arto kannustaa jokaista tarttumaan rohkeasti työhön, vaikka se olisi vähän oudompaankin. Jos tulee virheitä, niin sitten niitä tulee. Seuraavalla kerralla muistaa paremmin.

– Se, joka ei tee virheitä niin ei tee kyllä muutakaan. On se päivä huomennakin, Arto kertoo motoikseen. Hyvä yhteishenki on kaiken lähtökohta ja työturvallisuudesta ei tingitä missään tilanteessa.

– Mikäpä tässä on työskennellessä, kun tiimistäni löytyy mahtavia persoonia, sopivasti huumoria, mutta kuitenkin erittäin motivoitunut ja sitoutunut porukka. Näen tärkeänä, että tiimiläisilläni on rohkeutta tarttua työhön kuin työhön. Tarvittaessa löytyy ongelmien ratkaisukykyä, joka onkin täällä pohjoisessa tärkeä taito, Arto kertoo oman porukkansa vahvuuksia.

Kurkkaus mobiiliasentajan työpäivään

Millaisena mobiiliasentajan työ koetaan Voimatelilla? Katso lyhyt video.

Tuomo Ranta-Eskola
Jakeluverkkoasentaja

”Hyvää työtä tehnyt pitkään Voimatelissä. Vastuuntuntoinen, ammattitaitoinen asentaja, joka ottaa huomioon, auttaa ja neuvoo toisia asentajia.” Näillä sanoilla työtoverit ovat kuvanneet Porissa työskentelevää jakeluverkkoasentaja Tuomo Ranta-Eskolaa. Lue lisää

TUOMO RANTA-ESKOLA
JAKELUVERKKOASENTAJA

Tällä hetkellä toimin Porissa ja hoidan pääsääntöisesti asiakkaan käyttö- ja kunnossapitotehtäviä sekä viankorjausta. Reissuhommia on tullut aikoinaan tehtyä enemmän, mutta nykyään niitä on harvakseltaan. Voimatelilla olen ollut vuodesta 2011 lähtien, mutta verkonrakennushommista on jo noin 15 vuoden kokemus.

Työkokemusta Tuomo Ranta-Eskolalle on pitkän työuran aikana kertynyt kaikenlaisista jakeluverkkoasentajan tehtävistä.

–   Laaja työkokemushan se taisi olla kimmoke siihen, että noissa viankorjaushommissa nyt olen. Sähkö Porin tiimiläisten kanssa tuurataan myös toisia ristiin. Kun tuuraamme toisiamme, niin tehtäviin tulee mukavaa vaihtelua.

–  Parasta työssä on, kun vastuuta annetaan ja saa hoitaa hommat itsenäisesti. Sehän onnistuu vain siten, että luottamusta on, Tuomo kertoilee työn hyviä puolia. Hommat hoidetaan ja muuten tulee ottaa rennosti huolehtimatta turhista, Tuomo kertoo elämänviisauksiaan ja samalla lisää, että pitäähän sitä huumoria myös elämässä olla.

Kalastusta ja Lapin matkailua harrastava Tuomo pitää Voimatelia hyvänä työnantajana ja kertoo tiedon kulkevan yrityksessä aina hänelle työmaan reunalle saakka.

–  Kyllä tietoa tulee, kun tuo kännykän sähköpostikin aina piippailee, hän naurahtaa. Olen tykännyt hommasta ja tehtävät ovat sellaisia, mitä tykkään tehdä. Ja ei työnantaja niin kamalia töitä ole vielä määrännyt, mitä en olisi halunnut tehdä, hän nauraa.

 

Kalle Tiiro
Mobiiliasentaja

Mobiiliasentajana Kempeleellä työskentelevä Kalle Tiiro kertoili reilun kahden vuoden työkokemuksella mietteitään, miltä työt Voimatelilla maistuvat. Lue lisää

KALLE TIIRO
MOBIILIASENTAJA

– Kaikki lähti siitä, kun Voimatel haki kesämiehiä mobiiliasentajapuolelle mastohommiin. Ei sitä heti tiennyt, miten työskentely korkeissa paikoissa alkaa sujua, mutta pääsin kokeilemaan ja vissiin hyvinhän tuo on sujunut, kun olen saanut jatkaa tähänkin asti. Ensin sai vähän kenkää oven rakoon ja sitten pääsi siitä hyvin firmaan sisälle. Sieltä asti sitä sitten on touhuttu menemään; pari kesää kesämiehenä ja vakituisessa paikassa vähän yli pari vuotta vuotta, Kalle Tiiro kertoo.

– Lisää vastuuta on tullut työkokemuksen myötä. Ensin olin muiden kaverina, tein yksinkertaisia hommia ja itse laitteiden kytkemiseen en päässyt osallistumaan. Ajan myötä niitä tehtäviä oppi itsekin tekemään.

Korealaista itsepuolustuslajia Hapkidoa harrastavan Kallen tehtäviin kuuluu mm. tukiasemien päivitystyöt eli 4G verkon rakennus. Työskentelypaikasta avautuvat mahtavat näkymät – korkein masto, johon Kalle on kiivennyt, on ollut 140m korkea ja normaalipäivänäkin kiivetään 50-90 metriin.

– Mastoista viedään vanhaa kalustoa pois ja tuodaan uutta tilalle; esimerkiksi puretaan vanhat antennit pois ja viedään uudet sekä puretaan radioita ja laitetaan nykyaikaiset radiot tilalle. Näin ihmisillä sitten data kulkee vähän vikkelämmin. Myös viankorjaushommaa tulee tehtyä.

– Olen miettinyt tämän siltä kantilta, että tämä on tärkeää työtä, jotta ihmisillä toimii matkapuhelimet sekä mobiililaitteet ja he pystyvät olemaan yhteydessä toisiinsa. Me mahdollistetaan se. Jos kännykät eivät toimisikaan esimerkiksi hätätilanteissä, niin ei olisi hyvä juttu. Tärkeää työtä tehdään.

Kempeleen mobiilitiimissä työskentelee toistakymmentä henkeä. Kalle mainitsee, että heillä on loistava työporukka ja tiimi Kempeleessä.

– Porukka on erityisen yhteen toimiva ja kaikkien kesken rento meininki. Tiimi on varustettu hurtilla huumorilla ja kyllä sitten jututkin välillä ovat sen mukaisia! Jos joitakin kärhämiä on ollut, niin hyvin ollaan saatu tiimin kanssa sovittua. Jos pipo on liian kireällä, niin sillä ei pääse pitkälle, hän kertoo pilke silmäkulmassa. Ulkotyönä tämä on loistavaa – lämpimänä kesäpäivänä kyllä kelpaa mastosta maisemia ihailla!