Tarinoita saaristoista tuntureille ja maaseudulta metropoleihin

Meillä on monipuolinen tausta. Tässä tarinoita voimatelilaisena matkan varrelta erilaisissa tehtävissä.

Suunnittelija

”Suunnittelijana saa tehdä monipuolisia työtehtäviä hyvinkin itsenäisesti. Aikataulut sovitaan sujuvasti loppuasiakkaiden kanssa, jolloin on mielestäni hyvät vaikutusmahdollisuudet oman työpäivän sisältöön", sanoo tietoverkkojen suunnittelijana työskentelevä Timo Lue lisää

TIMO
SUUNNITTELIJA

Suunnittelijana tietoverkoissa työskentelevä Timo on toiminut Voimatelilla yrityksen alusta alkaen, ja viimeiset neljä vuotta nykyisessä tehtävässään johtoverkkopalveluissa Kuopiossa. Ensimmäisen parinkymmenen vuoden rupeaman hän toimi sähköpuolen asentajan ja tiimivastaavan tehtävissä.

”Suunnittelijana olen pääasiassa hoitanut kiinteistökaapelikohteiden eli kiinteän kaapeliverkon laajakaista-netin, valokuituliittymän ja kaapelitelevisioliittymän toimitukseen liittyvää suunnittelua. Sähköpuolelta kerätty kokemus ja pätevyys on osoittautunut myös tarpeelliseksi, kun tietoliikennepuolenkin töissä välillä tarvitaan sähkömiestä niin viankorjauksessa kuin pienissä muutostöissäkin.”

”Suunnittelutyö tehdään enimmäkseen työpöydän ääressä. Olen myös loppuasiakkaisiin yhteydessä puhelimitse sekä hankin asentajille tarvittavat tiedot järjestelmistä ja kartat. Sulan maan aikaan pääsee työpöydän takaa liikkumaan enemmän ja tapaamaan asiakkaita ja kuntien edustajia, kun heidän kiinteistöillään katselmoidaan kaivureitit tai etsitään putkituksia tai kaapelivarauksia.”

”Talvella suunnitellaan enemmän tietokoneella ja isompia kokonaisuuksia, joissa suunnittelu on karttapohjaista. Isoja kohteita ovat esimerkiksi tiehankkeet, joissa on saatava operaattoriasiakkaiden yhteydet siirrettyä tieremontin tieltä pois. Tällaiset hankkeet saattavat olla monivuotisia.”

”Suunnittelijana saa tehdä monipuolisia työtehtäviä hyvinkin itsenäisesti. Aikataulut sovitaan sujuvasti loppuasiakkaiden kanssa, jolloin on mielestäni hyvät vaikutusmahdollisuudet oman työpäivän sisältöön.”

”Työturvallisuus on tärkeä osa työtä. Suunnittelijahan tekee työmaalla riskiarvioinnin ja kirjaa ylös huomiot ja normaalista poikkeavat seikat, joita voi olla esimerkiksi suurjännitelinja tai maakaasuputki. Ehkä liikenne on tyypillisesti se suurin riskitekijä työmailla, mikä pitää huomioida. Näkisin, että tiimissämme on työturvallisuuden suhteen asenne kohdillaan.”

”Meillä on hyvä ammattitaitoinen porukka ja hyvä yhteishenki, on ollut kaikissa tiimeissä vuosien saatossa. Aina on tavoitettavissa kaveri, jolta kysyä, jos haluaa johonkin asiaan toisen näkemyksen. Kysyä voi huoletta, ei tarvitse ujostella. Hyvän ilmapiirin lisäksi meillä on Voimatelilla hyvät työvälineet, palkanmaksu on aina ajallaan ja toiminta on muutenkin jämptiä.”

Tietoliikenneasentaja

"Työtehtävissäni pääsen liikkumaan ja näen mielenkiintoisia paikkoja sekä ihmisiä. Viikot ovat vaihtelevia, mikä tuo mielekkyyttä työhön. Saan olla töissä niin Lapin tuntureilla kuin kaupungissakin", kertoo Roope työstään. Lue lisää

ROOPE
TIETOLIIKENNEASENTAJA

”Kesätöistä se kaikki alkoi Voimatelilla. Tulin tekemään kaapelinnäyttöjä kesällä 2013 ja pääsin kesätöihin myös seuraavana kesänä. Vuodesta 2015 lähtien olen ollut vakituisena työntekijänä”, kertoo tietoliikenneasentajana Voimatelilla työskentelevä Roope.

Tietoliikenneasentajan työnkuva on monipuolinen ja työssä kertyy laaja osaaminen tietoliikenteen asiantuntijatyöhön.

”Yhtenä päivänä voin olla purkamassa vanhoja puhelinlankoja, ja seuraavana päivänä teenkin jo kuitu kotiin -keikkoja eli käyn asentamassa valokuitukaapelin omakotitaloon sekä kytken kaapelitelevision ja laajakaistaliittymän. Siitä työviikko voi jatkua esimerkiksi viankorjaustöillä tai kaapelinnäytöillä Lapissa.”

Roope toimii pääsääntöisesti Oulun toimialueella ja sen lähikunnissa. Reissuhommia on silloin tällöin; Lappi on tullut tutuksi Kilpisjärveä ja Utsjokea myöten.

”Työtehtävissäni pääsen liikkumaan ja näen mielenkiintoisia paikkoja sekä ihmisiä. Viikot ovat vaihtelevia, mikä tuo mielekkyyttä työhön. Saan olla töissä niin Lapin tuntureilla kuin kaupungissakin. Näen myös paikkoja krematorioista vankiloihin, joissa en normaalisti muutoin kävisi.”

”Meillä on todella tiivis ja yhtenäinen tiimi. Myös koko toimipisteemme henkilöstö toimii ja puhaltaa yhteen hiileen. Vähän aikaa sitten kävimme yhdessä Kärppien pelissä, jossa oli mukana jo eläköityneitäkin voimatelilaisia. Olemme myös käyneet yhteisellä reissulla Englannissa katsomassa jalkapalloa.”

”Kuvailisin Voimatelia sanoilla: nopea, vahva ja luotettava. Reagoidaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin, mikä näkyy konkreettisesti omassa työssäni mm. siinä, että viankorjauksiin lähdetään nopealla aikataululla. Kaikilla on tahtotila tehdä työ hyvin.”

”Työyhteisö on loistava. Asioita tehdään porukassa, ja kaveria autetaan yli tiimirajojen. ”

Suunnittelija

"Teen suunnittelutöitä operaattoriasiakkaillemme, joille rakennetaan valokuitukaapeleita, esimerkiksi kun jokin yritys tilaa uuden kuituliittymän. Kaapeleita kaivetaan tienposkiin, joten iso osa työtä ovat lupahakemukset", sanoo kymmenisin vuotta suunnittelijana toiminut Tommi. Lue lisää

TOMMI
SUUNNITTELIJA

Tommi on työskennellyt tietoverkkojen suunnittelijan tehtävissä Voimatelin johtoverkkopalveluissa Porissa kymmenisen vuotta. Edeltävät viitisen vuotta kuluivat ensin yhteyssuunnittelijan ja sitten työnohjaajan töissä.

Tehtävänvaihto mahdollistui oman aktiivisuuden kautta, ja organisaatio tuki siirtoa hienosti. Koska kaapeliverkko ja osa järjestelmistä olivat jo tuttuja asioita, sujui osaamisen täydentäminen suunnitteluun liittyvien järjestelmien ja käytäntöjen osalta luontevasti kokeneiden kollegoiden lisäperehdytyksessä.

”Teen suunnittelutöitä operaattoriasiakkaillemme, joille rakennetaan valokuitukaapeleita, esimerkiksi kun jokin yritys tilaa uuden kuituliittymän. Kaapeleita kaivetaan tienposkiin, joten iso osa työtä ovat lupahakemukset, joista ELY-keskuksilla, kaupungeilla ja kunnilla on kullakin omat lupakäytäntönsä.”

”Asiakkaalle kasataan valokuidun suunnittelusta paketti sisältäen työturvallisuuskartoituksen ja -asiakirjat. Esimerkiksi teollisuusalueilla on paljon huomioitavia asioita. Työturvallisuus on meille äärettömän tärkeä asia.”

”Suunnittelutyöhön sisältyvät kustannusarviot, joita täsmennetään suunnittelun edetessä. Paikan päällä maastossa saa suunniteltua tarkemmin työskentelyä ja selvitettyä, tarvitseeko kaapelien rakentamisen yhteydessä kaivaa asfalttia auki ja miltä matkalta. Kokoan sitten tilaajalle tarkennetun yksikköluettelon, mitä eri työvaiheet tulevat maksamaan.”

”Parasta työssäni on vaihtelu, eli työ ei ole pelkästään tietokoneen vieressä istumista. Noin 60 prosenttia tehtävistä hoituu työpöydän ääressä vaikka etänä. Lisäksi pääsee käymään kentällä ja olemaan yhteyksissä eri tahojen kuten työn tilaajien, asiakkaiden ja eri kaupunkien edustajien kanssa.”

”Oma tiimi on yhteishengen kannalta tosi tärkeä. Aina pystyy tukeutumaan omaan työporukkaan ja saamaan apua tarvittaessa. Autetaan toinen toisiamme esimerkiksi erityyppisten lupahakemusten kanssa.”

”Parhaita onnistumisia on sellaiset, kun saadaan valmiiksi jokin haastava kohde, jossa on jouduttu tekemään isompia kaapelijärjestelyitä ja siirtoja − kokonaisuudessaan tilaajan odotusten mukaan mahdollisimman järkevästi ja kustannustehokkaasti.”

Tietoliikenneasentaja

”Koulussa opitaan perusteet, mutta varsinainen työ, mitä se oikeasti on, kuinka sitä tehdään, mitä kaikkea siihen sisältyy ja mitä laitteita ja tekniikkaa on, se pitää työn parissa oppia", kertoo pitkän uran tietoliikenneasentajana tehnyt Paula. Lue lisää

PAULA
TIETOLIIKENNEASENTAJA

 

Pitkän uran tietoliikenneasentajana eri yhtiöiden palveluksessa tehnyt Paula siirtyi nykyiseen tehtäväänsä Voimatelin runko- ja liityntäverkkopalveluiden laajennuttua Oulun ja Kempeleen alueelle vuonna 2010. Työ on kehittynyt ja kehittänyt osaamista jatkuvasti. Laitetyypit ja kytkinmallit vaihtuvat nopeaan tahtiin, ja muutoksiin perehtyminen ja opiskelu pitävät homman hanskassa ja työn mielenkiintoisena.

”Tietoliikenneasentajan työssä pitää olla tietoa ja kokemusta, sillä käytännössä työt opitaan pitkälti työn kautta. Koulussa opitaan perusteet, mutta varsinainen työ, mitä se oikeasti on, kuinka sitä tehdään, mitä kaikkea siihen sisältyy ja mitä laitteita ja tekniikkaa on, se pitää työn parissa oppia”, kertoo Paula.

”Nykyisessä työssä aloitin talokytkinprojekteista, eli asensin nettikytkimiä rivi- ja kerrostaloyhtiöihin ja keskuksiin sekä tein Ethernet-huoltokäyntejä asiakkaille, jos netin toiminnassa oli vikaa. Verkon runkohan on kuitua, ja kytkimestä eteenpäin Ethernet-verkko, jota kautta asiakas käyttää nettiä.”

”Myös kaapeli-tv-asennuksia olen tehnyt viime aikoihin asti niin uusiin kuin vanhoihin taloyhtiöihin. Työ pitää sisällään vahvistimien asennuksia ja säätöä ja rasiatason mittauksia. Lisäksi työhön kuuluu laiteviankorjauksia taloyhtiöissä ja keskuksissa. Korjattavia vikoja voi esiintyä niin kuituverkossa, itse laitteessa tai jossain laitteen osassa.”

”Viime aikoina olen ollut enimmäkseen laiteasennuksissa aluejakamoissa, keskuksissa ja operaattorien tukiasemilla. Työhön kuuluu myös paljon yhteyden kääntöä vanhasta laitteesta uuteen, eli kun tulee uusi laite tai kytkin, käännetään entisestä yhteydet uuteen ja vanha puretaan pois. Nämä työt vaativat etukäteisvalmisteluja laitetiloissa sekä suunnittelun, asennuksen että uusien kytkentöjen osalta.”

”Olen viihtynyt Voimatelilla hyvin. Parasta omassa työssäni on se, että saa itse suunnitella työpäivänsä huomioiden sen, että laitetöillä on toki määräpäivät. Työ on itsenäistä, mutta myös apua saa kysyttäessä sekä omasta että muista tiimeistä puolin ja toisin. Tietoliikenneasentajille riittää töitä hyvin, tämä vinkiksi alaa harkitseville.”

Miltä näyttää Voimatelin palkkahallinnossa?

Olemme iloisia, että meillä voimatelilaisilla on talossa omat rautaiset palkanlaskennan ammattilaiset kollegoina. Heiltä saamme tukea ja neuvoja koko työsuhteemme ajan, aina hyvällä asenteella huumoriakaan unohtamatta. Kurkkaa palkkisen työpäivään katsomalla video 😊

Tiimi- ja projektipäällikkö

Projektipäällikkönä toimivan Simon mukaan Voimatelilla asioita tehdään yhdessä, toisiaan tukien. Työturvallisuus on merkittävässä roolissa – jotta kaikki pääsisivät terveenä kotiin. Katso lisää Simon mietteitä työstään!

Oppisopimuksella jakeluverkkoasentajaksi

”Oppisopimus on käytännössä töitä ja koulussa lähipäiviä työn ohella. Työpaikalla on vastuuhenkilö, joka valvoo ja neuvoo oppilaan työskentelyä työkohteessa”, kertoo Voimatelilla oppisopimuksella jakeluverkkoasentajaksi opiskeleva Joonas Miettinen.

Aluepäällikkö

Voimatel tarjoaa erilaisia urapolkuja kehitystä ja vastuuta haluaville. Millainen urapolku Markuksella on ollut, ja millaista työskentely Voimatelilla on?

Palkkahallinnon harjoittelija

"Työyhteisössä on panostettu viihtyvyyteen, ja sen huomaa heti tervetulleeksi toivottavan ilmapiirin muodossa - harjoittelijoistakin pidetään huolta. Olen päässyt osallistumaan monipuolisesti toimintaan", kertoo palkkahallinnon harjoittelijamme Mikael. Lue lisää

MIKAEL
PALKKAHALLINNON HARJOITTELIJA

”Fiilis ja kokemus työskentelystä on ollut erittäin positiivinen. Ei ihan sitä mitä odotin alun perin, positiivisessa mielessä! Ensimmäisenä yllätti, kuinka hyvin minut otettiin vastaan ja kuinka mukavia kaikki ovat olleet. Työyhteisössä on panostettu viihtyvyyteen, ja sen huomaa heti tervetulleeksi toivottavan ilmapiirin muodossa – harjoittelijoistakin pidetään huolta. Olen päässyt osallistumaan monipuolisesti toimintaan, ja minua rohkaistu myös tuomaan oma näkemys esille, jos huomaisin jotain parannettavaa,” kertoo palkkahallinnon harjoittelijamme Mikael parin kuukauden työkokemuksella.

”Työn monipuolisuus on myös yllättänyt. Voimatelin palkkahallinto tekee useita muitakin hommia, joita ei normaalisti mielletä osaksi palkkahallinnon tehtävänkuvaa. Itse pidän siitä, että tehtävät ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Opettelemista riittää paljon, ja tehtävänkuvaan voi itse vaikuttaa. Työrytmi on myös vaihteleva. Toisinaan tehdään hommia rennommin ja joinakin päivinä tehdään paljon ja pitkään. Itselle tämä sopii mainiosti.”

”Voimatelilla käytetään paljon automaatiota palkanlaskennassa, joten iso osa työstä on tarkistamista ja kokonaisuuksien ymmärtämistä varsinaisen peruspalkanlaskemisen sijaan.  Palkanlaskenta kokonaisuudessaan menee koko ajan enemmän kohti automaatiota ja konsultointia. Voimatelilla ollaankin edelläkävijöitä monissa palkanlaskennan tehtävissä. Voin lämpimästi suositella paikkaa niille, jotka tulevaisuudessa miettivät harjoittelupaikkaa Voimatelilla 😊.”

Energia-asiantuntija

"Olen aurinkoenergiatekniikan diplomi-insinööri ja haluan työskennellä uusiutuvan energian parissa myös tulevaisuudessa. Haluan olla mukana kehittämässä juuri aurinkosähköjärjestelmiä, koska uskon että aurinkoenergia on tulevaisuutta", kertoo Andreas työstään. Lue lisää

ANDREAS
ENERGIA-ASIANTUNTIJA

Andreas toimii Voimatelilla energia-asiantuntijana. Työhön kuuluu energiapalveluiden kehittäminen sekä aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu.

TULEVAISUUTTA RAKENTAMASSA

”Työssäni on parasta hyvien työkavereiden lisäksi kivat ja haastavat työtehtävät – uutta saa oppia lisää koko ajan.”

”Olen aurinkoenergiatekniikan diplomi-insinööri ja haluan työskennellä uusiutuvan energian parissa myös tulevaisuudessa. Haluan olla mukana kehittämässä juuri aurinkosähköjärjestelmiä, koska uskon että aurinkoenergia on tulevaisuutta. Suomen tavoite on olla hiilineutraali 2035, ja haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että tavoitteeseen päästään.”

Tiimivastaava

"Työssäni parasta ovat vaihtelevat työpäivät – tässä työssä ei ole kahta samanlaista päivää. Välillä päivät täyttyvät ongelmien ratkomisesta vikatehtävien parissa, välillä käydään maastossa katsomassa työmaita tai katselmuksilla kolmansien osapuolien kanssa", kertoo Joonas. Lue lisää

JOONAS
TIIMIVASTAAVA

Kiinnostus jakeluverkkoa kohtaan sai Joonaksen hakeutumaan Voimatelille jo opiskeluaikana harjoitteluihin ja kesätöihin. Nyt mies on työskennellyt yrityksessä yli 14 vuotta – ensin asentajana, sitten projektivastaajana ja nyt tiimivastaavan tehtävissä.

HUIPPUTIIMI

”Työhöni kuuluvat päivittäiset työnjohdolliset tehtävät, kuten asentajien ja aliurakoitsijoiden ohjaus sekä materiaalien tilaus ja hallinnointi. Lisäksi hoidan laskutukseen ja logistiikkaan liittyviä tehtäviä.”

”Työssäni parasta ovat vaihtelevat työpäivät – tässä työssä ei ole kahta samanlaista päivää. Välillä päivät täyttyvät ongelmien ratkomisesta vikatehtävien parissa, välillä käydään maastossa katsomassa työmaita tai katselmuksilla kolmansien osapuolien kanssa. Joskus on tietysti aikaa keskittyä paperitöihinkin. Tärkeintä on totta kai huippu työyhteisö ja asentajat, joiden kanssa päivittäin teen töitä! Tarkoitus on jatkossakin kehittää itseä ammatillisesti ja tehdä hommia toimivan tiimin eteen.”

Mobiiliasentaja/tiimivastaava

"Mobiiliasentajan työ on todella monipuolista, itseohjautuvaa ja poikkeuksellistakin. Asennustyöt vaihtelevat kiinteistöistä mastokohteisiin ja välillä luolastoihin", alalla 11 vuotta työskennellyt Mikko mainitsee. Lue lisää

MIKKO
MOBIILIASENTAJA/TIIMIVASTAAVA

Mikko hoitaa Voimatelilla tiimivastaavan ja mobiiliasentajan tehtäviä. Alalla Mikko on työskennellyt yli 11 vuotta ja Voimatelilla vuodesta 2017 saakka yrityskaupan myötä.

HUIKEITA NÄKÖALOJA

”Mobiiliasentajan työ on todella monipuolista, itseohjautuvaa ja poikkeuksellistakin. Asennustyöt vaihtelevat kiinteistöistä mastokohteisiin ja välillä luolastoihin. Kiinteistökohteilla käytämme paljon erilaisia henkilönostimia ja mastokohteilla kiipeämme 30 m–120 m korkeuteen maanpinnasta. Asennustyössä kiipeillään köysillä, nostetaan taakkoja vinssillä, käytetään
erilaisia sähkötyökaluja ja monia ohjelmistoja.”

”Myös matkustus kuuluu työhön – työryhmämme työskentelee lyhyillä komennuksilla eri puolilla Suomea. Tiimivastaajan rooli koostuu työnohjaksesta ja asennuskohteiden esitöistä sekä loppuun saattamisesta.”

”Työssäni nautin monipuolisuudesta, vaativuudesta, asennusryhmässä työskentelystä ja huikeista näköaloista! Jatkossa aion syventyä alaan ja tarttua Voimatelin tarjoamiin mahdollisuuksiin.”

Jakeluverkkoasentaja

"Parasta työssäni on töiden monipuolisuus ja hyvät työkaverit – aamuisin on mukava lähteä töihin", kertoo jakeluverkkoasentaja Osku. Lue lisää

OSKU
JAKELUVERKKOASENTAJA

Osku työskentelee Voimatelin projektitiimissä jakeluverkkoasentajana. Mies kyseli yrityksestä työharjoittelupaikkaa opiskellessaan verkostomestariksi ja on viihtynyt yrityksessä nyt jo yli viisitoista vuotta.

MUKAVA LÄHTEÄ TÖIHIN

”Työskentelen pääsääntöisesti Yaran tehtaalla, mutta tehtäviini kuuluu myös alueen verkkoyhtiön varallaolo. Teemme kaikenlaisia ilmajohtoihin ja kaapeleihin liittyviä töitä. Parasta työssäni on töiden monipuolisuus ja hyvät työkaverit – aamuisin on mukava lähteä töihin. Lisäksi on tärkeää pitää huolta kunnostaan, jotta jaksaa tehdä fyysistä työtä. Aion tulevaisuudessakin jatkaa samoissa tehtävissä, koska haasteita ja mielenkiintoa riittää.”

Kurkkaus Voimatelin operointipalveluihin

Voimatel tuottaa operointipalvelua mm. Suomen suurimmille yrityksille, teleoperaattoreille ja julkishallinnon organisaatioille. Tutustu Jannen työhön verkko-operoinnissa.

Palvelupäällikkö

”Meillä on tosi hyvä porukka ja se on se, mikä motivoi eniten. Meillä on tosi rautaisia ammattilaisia töissä”, sanoo palvelupäällikkö Eetu.

Mobiiliasentaja

”Työ on tosi vaihtelevaa. Miellä on työvälineet kunnossa ja saadaan kaikki tarvittavat suojatyövälineet, mitä vähänkään tarvitaan. Voimatelilla korostetaan paljon työturvallisuutta”. Timo valoittaa lisää mobiiliasentajan työpäivää oheisella videolla.

Tietoliikenneasentaja

Tietoliikenneasentaja Laurilla on kertynyt kokemusta alasta jo huimat 45 vuotta. Lauri kertoo mietteitään työurasta ja alasta. Lue lisää

LAURI 
TIETOLIIKENNEASENTAJA

– Työurani alkoi 7.1.1974 Helsingin Puhelinyhdistys Oyj:ssä (nykyinen Elisa Oyj) Sörkän toimistossa. Aloitin siellä ykköspiirissä ja tein raskaassa linjaryhmässä töitä tasan 10 vuotta, kunnes vuonna 84 siirryin jatkajan hommiin Helsinkiin. Helsingin kadut tulivat nopeasti tutuiksi ja tulihan sitä koluttua läpi niin eduskuntatalo, kuin presidentinlinnakin. Muutama vuosi sitten aloitin työt täällä Voimatelillä.

– Työnkuvaani kuuluu esimerkiksi kaapelien maastoon vetämistä, jatkamista ja päättämistä sekä jakokaappien siirtämistä ja asentamista. Ja pylväisiin noustaan kuin apinat, vaikka ikää on tullut ihan kohtalaisesti. Lauri nauraa. 64 vuotta tulee elokuussa täyteen. Lääkäri antoi luvan jatkaa hommia vielä ainakin vuoden, että hyvässä kunnossa on pysytty. Tavoite on tehdä töitä ainakin 65 vuotiaaksi, jolloin työvuosia tulisi kertyneeksi ennätykselliset 46,5 vuotta

Ala on muuttunut Laurin mukaan totaalisesti hänen työuransa aikana. Teknologia on muuttunut paljon ja monet työt ovat sitä myötä helpottuneet. Esimerkiksi ilmaverkkojen asennuksen ja purun tekee maanrakennusliikkeet koneilla, kun ennen kaapelit piti asentaa ja tiputtaa pylväistä alas itse. Kiire on lisääntynyt, mutta työturvallisuus on parantunut paljon vuosien varrella.

– Työ on kyllä antoisaa, koska hommat saa tehdä itsenäisesti. Työkavereista minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa, aina on ollut hyvä porukka. Myös työnjohtajat ovat olleet hyviä, missä firmassa tahansa työskentelinkin. Kaiken kaikkiaan on kyllä työurasta positiivinen olo ja odotan mielenkiinnolla jaksaako sitä tehdä töitä 65 vuotiaaksi asti. Ja jos pysyy eläkepäivät näin hyvässä kunnossa, niin tosi kiva.

Lauri kertoo asenteekseen, että pienellä huumorin pilkkeellä pääsee pitkälle, mikä on selvästi kantanut hänellä varsin hyvin. Me Voimatelillä toivotamme hänelle antoisia työhetkiä ja monia terveitä vuosia lisää!

—————-

EDIT: Lauri on jäänyt eläkkeelle – toivotamme hänelle leppoisia eläkepäiviä!

 

Tiimipäällikkö

"Työt eivät ole vain yksittäisen henkilön tai tiimin töitä vaan koetaan, että ne ovat kaikkien töitä. Tällä toimintatavalla päästään asiakkaiden asettamiin tavoitteisiin, saadaan sopimuksille jatkoa ja ihmisille riittää töitä myös tulevaisuudessa", kertoo Piia. Lue lisää

PIIA
TIIMIPÄÄLLIKKÖ

– Vastaan laiterakentamisen ja liittymätoimittamisen onnistuneesta hoitamisesta Pohjois-Suomen alueella. Tässä minua auttaa reilu 10 ammattitaitoista asentajaa ja tehokas työnohjaaja. Hoidan mm. laskutusta ja autan asentajia ongelmatilanteissa, Piia kertoo.

– Alun alkaen olin Oulun puhelimella internetpalveluiden myynnissä. Se oli sitä aikaa, jolloin ensimmäiset laajakaistayhteydet tulivat myyntiin. Työurani aikana olen tehnyt mm. tilaustenkäsittelyä, liittymien operointia sekä yhteyksien reititystä. Silloin, kun yritysjärjestelyiden kautta siirryin DNA:lta Voimatelille, toimin verkkorekisterissä yhteyssuunnittelijana. Olen työskennellyt Voimatelilla myös liittymätoimittamisen tiimivastaavana ja nykyään toimin Kempeleen kenttäpalveluiden tiimipäällikkönä, hän valottaa työtaustaansa.

Piia arvostaa työssään tietynlaista vapautta tehdä töitä. Hänellä on työrauha tehdä asioita ja päätöksentekokykyyn luotetaan. Työporukan yhteishenki on mainio ja kaveria autetaan yli tiimirajojen hyvän lopputuloksen aikaan saamiseksi.

– Tiimissä ja yleisesti ottaen koko toimipisteellä on hyvä yhteishenki. Työt eivät ole vain yksittäisen henkilön tai tiimin töitä vaan koetaan että ne ovat kaikkien töitä. Tällä toimintatavalla päästään asiakkaiden asettamiin tavoitteisiin, saadaan sopimuksille jatkoa ja ihmisille riittää töitä myös tulevaisuudessa.

– Tosiasiahan on, että ihmiset tekevät työpaikan. Vaihtuvuus meidän tiimissä on ollut vähäistä eli tästä päätellen työpaikasta on tykätty. Asentajilla ja esimiehillä on molemminpuolinen luottamus, että asiat hoidetaan oikealla tavalla.

Piia on työskennellyt Voimatelilla kohta kymmenen vuotta. Toki työskentely miesvaltaisella urakointialalla vaatii tietynlaista luonnetta.

– Olen jo lapsena poikien kanssa leikkinyt pikkuautoilla ja muovisotilailla sekä pyssyleikkejä pitkin metsiä, joten itselleni on luontevaa toimia miesten kanssa. Vapaa-ajallakin teen ”miesten” töitä; sahaan ja pilkon polttopuita enkä ole mikään ”kynsien viilaaja”. Miesten kanssa huumori on hieman erilaista ja jutut lentää, mutta se on meillä ihan normaalia. Mielestäni miehet ovat suoria ja reiluja työkavereita. Alalle kaivataan kyllä sellaisia naisia, jotka tulevat erilaisten ihmisten kanssa toimeen ja ovat hurtilla huumorilla varustettuja.

Keskeiseksi tavoitteekseen Piia kertoo töiden hoitamisen siten, että töitä riittää jatkossakin kaikille. Hän painottaa, että on tärkeää hoitaa laskutus oikein ja varmistaa, että asentajat hoitavat asiat sovitusti. Näin ansaitaan asiakkaan luottamus.

– Hyvää vastapainoa varsinaiselle työlle antaa lapsen juniorisalibandyjoukkueen joukkueenjohtajana toimiminen, joka saa välillä ajatukset muualle. Kaiken a ja o joukkueharrastuksissa on erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen ja tämä samahan pätee myös työyhteisöön.

TET-harjoittelija, Kuopion Hatsalan klassillinen koulu, 9. luokka

Oman osaamisen kartoittaminen sekä ideat tulevaisuuden suunnitelmista että työelämätuntemuksen parantaminen ovat ajankohtaisia asioita nuorille jo yläasteelta lähtien. Onkin tärkeää olla mukana tukemassa nuorten työelämään tutustumista.Lue Luukaksen kokemuksia TET-harjoittelusta. Lue lisää

Oman osaamisen kartoittaminen sekä ideat tulevaisuuden suunnitelmista että työelämätuntemuksen parantaminen ovat ajankohtaisia asioita nuorille jo yläasteelta lähtien. Onkin tärkeää olla mukana tukemassa ja edistämässä nuorten työelämään tutustumisen mahdollisuuksia.

Kuopion Hatsalan klassillisen koulun 9. luokkalainen Luukas oli kahden viikon TET-harjoittelujaksolla Voimatelin Kehitys ja laatu -yksikössä. Hän tutustui useisiin toimistotehtäviin, joihin kuului mm. tuotannonohjausjärjestelmäämme liittyviä tietojen koonti-, listaus- ja päivitystehtäviä sekä hän toimi ICT-osastomme apuna tietojen ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Tehtävien myötä Luukas tutustui moniin toimisto-ohjelmistoihin sekä Voimatelissa käytössä oleviin järjestelmiin.

– Olen saanut harjoittelun myötä varmuutta tietokoneen ja ohjelmien käyttöön sekä oppinut ihan uusia ohjelmiakin. Olen ollut mukana sekä sisäisissä että asiakaspalavereissa ja tiedän nyt pääpiirteissään, mitä palavereissa tapahtuu. On ollut todella kiva oppia uutta ja tämä onkin ollut mukavaa vaihtelua koulunkäynnille, Luukas kertoo.

– Luukas oli todella suurena apuna meille ja hänen ahkeran työskentelyn ansiosta saimme monta asiaa hoidettua sujuvasti eteenpäin. Hienoa, kun pystymme tarjoamaan positiivisia työelämäkokemuksia jo nuorten työelämään tutustumisen alkuvaiheessa, mainitsee Voimatelin kehityspäällikkö Henna.

Tästä hyvä jatkaa opiskelua koulunpenkillä monta kokemusta rikkaampana. Kukapa tietää – jonain päivänä Luukas saattaa olla tuleva voimatelilainen.

 

 

 

Projektipäällikkö

"Arvostan sitä, että saa päättää tietyistä asioista itsenäisesti, mutta tarvittaessa saa tukea päätöksen tekoon. Saan olla mukana mahtavassa työyhteisössä, jossa on mukava tulla aamulla töihin", kertoo projektipäällikkönä työskentelevä Arto. Lue lisää

ARTO
PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ

Arto tunnetaan Voimatelissa paremmin nimellä Arttu ja hän toimii projektipäällikkönä Oulun mobiilitiimissä. Monipuolisen työkokemuksen omaavan Arton tiimiin kuuluu suoria alaisia reilut 20 henkilöä. Tiimi on henkilömäärältään yksi isoimmista Voimatelin tiimeistä.

– Projektipäällikkönä minun tehtävä on tuottaa onnistumisen kokemuksia asentajille, hankkia omalla tietotaidolla työtilauksia ja jatkuvuutta toiminnalle sekä tukea ongelmatilanteissa. Varmistan, että puitteet ovat kunnossa, jotta asentajat pääsevät tekemään omaa työtään, Arto tiivistää omaa työnkuvaansa. On hienoa olla mukana rakentamassa Suomeen ja suomalaisille loppukäyttäjille laadukkaita tietoliikenneverkkoja.

– Arvostan sitä, että saa päättää tietyistä asioista itsenäisesti, mutta tarvittaessa saa tukea päätöksen tekoon. Saan olla mukana mahtavassa työyhteisössä, jossa on mukava tulla aamulla töihin.

Voimatelilla on mahdollisuuksia edetä työuralla, jos itsellä on aito halu kehittyä tai vaikkapa vaihtaa työhönottopistettä. Arto mainitsee, että täältä löytyy sopivasti joustavuutta kuitenkaan yhteisistä pelisäännöistä tinkimättä.

– Kyllä meillä on vahva yhdessä tekemisen ilmapiiri ja sopivasti yrittäjähenkisyyttä, vaikka olemmekin jo Suomen mittakaavassa iso valtakunnallinen yritys. Kaikilla on aito halu hoitaa ja auttaa toisia omissa työtehtävissään. Myös omiin työtehtäviin tai sen sisältöön voi jonkin verran vaikuttaa toimenkuvasta riippuen.

– Ilokseni olen saanut todeta, että itsellenikin on tullut vastuuta vuosi vuodelta enemmän. Olen saanut olla yhä enemmän aktiivisesti mukana asiakkaidemme sopimuksiin liittyvissä asioissa kuten hinnoitteluissa. Olen osallistunut tiiviisti yrityksemme sisäisiin kehityshankkeisiin sekä ollut mukana isoissa valtakunnallisissa asiakkaisiin liittyvissä kehitysprojekteissa, Arto sanoo.

Arto kannustaa jokaista tarttumaan rohkeasti työhön, vaikka se olisi vähän oudompaankin. Jos tulee virheitä, niin sitten niitä tulee. Seuraavalla kerralla muistaa paremmin.

– Se, joka ei tee virheitä niin ei tee kyllä muutakaan. On se päivä huomennakin, Arto kertoo motoikseen. Hyvä yhteishenki on kaiken lähtökohta ja työturvallisuudesta ei tingitä missään tilanteessa.

– Mikäpä tässä on työskennellessä, kun tiimistäni löytyy mahtavia persoonia, sopivasti huumoria, mutta kuitenkin erittäin motivoitunut ja sitoutunut porukka. Näen tärkeänä, että tiimiläisilläni on rohkeutta tarttua työhön kuin työhön. Tarvittaessa löytyy ongelmien ratkaisukykyä, joka onkin täällä pohjoisessa tärkeä taito, Arto kertoo oman porukkansa vahvuuksia.

Kurkkaus mobiiliasentajan työpäivään

Millaisena mobiiliasentajan työ koetaan Voimatelilla? Katso lyhyt video.