Kuntamarkkinat 2022: Energiaoptimoinnin hyödyt kiinteistöissä – kuinka OptiWatti säästää energiaa ja tekee vastuullisuudesta kannattavaa

Älykkään energianhallinnan kumppanina autamme kuntia toteuttamaan ilmastoa rasittamattomia energiaratkaisuja aurinkoenergiajärjestelmistä energian käytön optimointiin ja sähköiseen liikenteeseen.

Rakennusten energiatehokkuuden parantaminen, energiaoptimointi eli energiankulutuksen leikkaaminen älyohjauksen avulla on vaikuttavimpia toimia hiilineutraaliuden saavuttamiseksi ja kannattavaa ilmastotyötä.

Olemme 14.–15.9.2022 mukana Suomen suurimmassa vuosittaisessa kunta-alan ammattitapahtumassa Kuntamarkkinoilla Helsingin Kuntatalolla. Tapahtuma on suunnattu julkisen hallinnon, kuntien ja hyvinvointialueiden sekä järjestöjen ja yhdistysten edustajille. Tapahtumassa keskitymme lisäämään tietoisuutta siitä, kuinka lämmityksen älyohjaus auttaa minimoimaan päästöt ja optimoimaan säästöt.

 

Kumppaniblogimme energiaoptimoinnista:

Kunnilla on tärkeä rooli Suomen tavoitellessa hiilineutraaliutta. Kuntien kunnianhimoisista ilmastotavoitteista kertoo se, että yli puolet suomalaisista asuu kunnassa, joka tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, siis jo ennen vuoden 2035 kansallista tavoitetta. Samaan aikaan kunnissa on noussut tarve hillitä historiallisen korkeiksi kohonneita energiakustannuksia.

Nyt jos koska käyttöön kannattaa ottaa yksi kustannustehokkaimmista keinoista kasvihuonekaasujen vähentämiseen ja energiansäästöön: pureutuminen kunnan kiinteistöjen energiatehokkuuteen. Selkein ratkaisu on energiankäytön oikea-aikainen optimointi.

Vanhat kiinteistöt, jotka eivät täytä enää tämän päivän vaatimuksia, saadaan päivitettyä nykyaikaan OptiWatti-älyohjauksella ilman suuria remontteja. Langaton järjestelmä sopii kaiken ikäisten ja kuntoisten rakennusten lämmitysjärjestelmien modernisoimiseen, onpa kyseessä sähkölämmitys, vesikiertoinen tai hybridimuotoinen lämmitys.

OptiWatti-järjestelmä säästää energiaa ja pienentää hiilijalanjälkeä heikentämättä kiinteistön käyttömukavuutta. Huonekohtainen älyohjaus vain parantaa olosuhteita varmistamalla jokaiseen tilaan oikeana ajankohtana halutun lämpötilan. Oleellista on se, että tekoälyä hyödyntävä automaatio leikkaa pois kalliin hukkalämmityksen.

Kuntien tilat eivät yleensä ole käytössä vuorokauden ympäri, ja kiinteistöjen eri osien käyttöaste vaihtelee paljon. Joitakin tiloja käytetään hyvinkin epäsäännöllisesti. Tyhjiä huoneita tai rakennuksia ei kannata pitää mukavuuslämpötilassa, sillä vähempikin riittää. Käyttötarkoituksen ja -tarpeen mukaisella lämmityksen ohjauksella on saavutettu esimerkiksi päiväkotien lämmityskuluissa jopa 40 prosentin säästöjä.

Älyjärjestelmän bonuksena on huonekohtainen raportointi, jonka avulla kiinteistön energiasyöpöt tilat ja rakenteiden lämpövuodot on helppo tunnistaa.  Näin myös korjausremontit saadaan kohdistettua järkevästi.

OptiWatti on osa Voimatel-konsernia, ja teemme vastuullisuudesta yhdessä helppoa ja kannattavaa. Pidämme tapahtumassa 20 minuutin tietoiskut 14.9. klo 12.30 seminaarihuoneessa A3.2 ja 15.9. klo 10.30 verkossa. Kuntatalolla löydät meidät osastolta 3S11.

Osallistuminen Kuntamarkkinoille on maksutonta, ja voit osallistua myös etänä verkko-ohjelmaan. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Lue lisää OptiWatista.