OptiWatti lanseeraa uuden kokonaisratkaisun kotitalouksien älykkääseen energianhallintaan

 

Voimatelin tytäryritys OptiWatti on kehittänyt pientaloille tavan aurinkopaneelien tuotannon arvon maksimointiin. Se tuo markkinoille kokonaisratkaisun, OptiWatti Solar Kotipaketin, joka sisältää aurinkosähköjärjestelmän sekä älyohjauksen lämmityksen, energiankäytön ja aurinkosähkön tuotannon optimointiin.

Sähkön kulutusta ohjataan hetkiin, jolloin se on halpaa tai sitä saadaan omasta aurinkosähköjärjestelmästä. Kalleimmat sähkön hinnat voidaan hyödyntää myymällä oma tuotanto verkkoon ja minimoimalla oma kulutus.

Aurinkosähkö ja älykäs energianhallinta yhdessä paketissa

OptiWatti Solar Kotipaketti tarjoaa kotitalouksille helpon ja taloudellisesti kannattavan keinon hankkia kaikki tarvittava älykkääseen energianhallintaan kokonaispalveluna. Ratkaisu on ympäristöystävällinen valinta, joka kasvattaa omavaraisuutta sekä säästää energiaa ja euroja.

”Tarjoamme helpon tavan siirtyä uuteen energia-aikakauteen, jossa itse tuotetaan osa kiinteistön kulutuksesta sekä optimoidaan kulutus niin asukkaan kuin sähköjärjestelmän kannalta parhaalla tavalla”, kertoo OptiWatin ja Voimatelin tuotekehitysjohtaja Juha Marjeta.

”OptiWatti Solar Kotipaketti yhdistää erittäin tehokkaan ja helpon energian kokonaishallinnan ja laadukkaan oman tuotannon yhteen kokonaisuuteen, jossa kaikki oleellinen on yhdessä paketissa. Toimitamme kokonaisuuden avaimet käteen -palveluna ja tuemme käytössä. Paketin hyödyt asiakkaalle ovat vaivattomuus sekä asiointi yhden luotettavan kumppanin kanssa.”

Älyohjaus optimoi sähkön käyttöä ja myyntiä

Älykkään energianhallinnan ratkaisun avulla pientalot voivat hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa sähköä parhaalla mahdollisella tavalla. Itse tuotettu sähkö ohjataan optimaalisesti omaan käyttöön tai myyntiin, energiantarpeen ja sähkön hinnan mukaan.

”Itse tuotetun sähkön arvo on yleensä suurempi, kun se käytetään itse. Tällöin kulutusta kannattaa ohjata ajalle, jolloin tuotetaan aurinkosähköä. Suuret vaihtelut pörssisähkön hinnassa muuttavat tilannetta. Kun sähkön hinta nousee huomattavan kalliiksi, sähkön arvo voikin olla suurempi silloin, kun se myydään verkkoon, jolloin tilanne kääntyy päinvastaiseksi.  Tällöin kaikki oma tuotanto kannattaakin myydä ja ostaa takaisin edullisempana ajankohtana”, sanoo Voimatelin aurinkosähköjärjestelmien tuotepäällikkö Lauri Ahlsten.”

Aurinkosähköjärjestelmän ylituotanto myydään pörssisähkön hinnalla riippumatta kiinteistön sähkösopimuksen tyypistä. Jos kotitaloudessa on pörssisähkösopimus, saa OptiWatilla ajoitettua myös kulutusta automaattisesti vuorokauden edullisimmille tunneille.

”Aurinkosähköjärjestelmän omistajalle sähkön pörssihinnalla on merkitystä, vaikka sähköä ostaisikin kiinteähintaisella sopimuksella. Mahdollista ylituotantoa varten täytyy olla sopimus, jossa määritetään, kuka sähkön ostaa ja millä hinnalla. Lähes poikkeuksetta nämä sopimukset sidotaan pörssisähkön hintaan. OptiWatti osaa huomioida ohjauksessaan sähkön siirron, hankinnan ja myynnin hinnat”, toteaa Ahlsten.

OptiWatti Solar kotipaketti lanseerataan Kevätmessuilla 30.3.-2.4.2023 Helsingin Messukeskuksessa.
Tervetuloa tapaamaan asiantuntijoitamme ja kuulemaan lisää
messutarjouksesta!