Tuore koulutuskumppanuussopimus Taitotalon kanssa tukee strategiaamme henkilöstön kehittämisessä

Koulutuskumppanuus lähtee liikkeelle mobiiliasentajien rekrykoulutuksella

 

Olemme solmineet Suomen johtavan aikuiskouluttajan ja työelämän kehittäjän Taitotalon kanssa kumppanuussopimuksen Voimatelin korkean osaamisen tason ylläpitämiseksi.

– Henkilöstömme kehittäminen on tärkeä osa strategiaamme, ja siksi haluamme valtakunnallisen kumppanin osaamisen kehittämiseen. Tällä tavoin saamme kehittämiseen luotettavuutta ja tulevaisuuteen tähtäävää suunnitelmallisuutta. Lisäksi saamme kätevästi ajantasaista tietoa myös koulutuksen rahoitukseen liittyvistä ratkaisuista, toteaa Voimatelin henkilöstöjohtaja Maarika Miettinen.

Uusi kumppanuus on tuonut mukanaan jo konkreettisia tekoja. Marraskuussa alkaa Taitotalon organisoima RekryKoulutus, jolla haetaan Voimatelille uusia, osaavia mobiiliasentajia Lahteen, Raisioon, Ouluun, Tampereelle, Seinäjoelle ja Vantaalle.

Koulutus antaa perustiedot mobiiliasentajan työstä sekä valmentaa käytännön työtehtäviin mastoissa ja maastossa sekä teknisissä tiloissa. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, verkko-opetusta, ohjattua etäopiskelua, käytännön työskentelyä harjoitussaleissa Taitotalossa sekä työssäoppimisjakso Voimatelin työmailla.

– Lähdemme liikkeelle mobiiliasentajista, koska heistä on nyt huutava pula. Soveltuvuusarvioinnissa ja perehdytyksessä käytämme mastotyön virtuaalitodellisuutta, jota olemme kehittäneet yhteistyökumppanin kanssa. Tämän lisäksi kehitämme henkilöstöä myös Voimatelin muilla alueilla, kuten asiantuntijapalveluissa, suunnittelussa ja rakentamisessa, Miettinen summaa.

 

Henkilöstömme on tärkeässä roolissa yrityksen strategiassa

Henkilöstön, meidän arjen Sankareidemme, kehittyminen on osana strategiaamme ja kumppanuus Taitotalon kanssa tukee tätä strategiaa. Kaikki rekrytoinnit ovat aina myös sisäisessä haussa ja tehtävämuutoksiin moneen suuntaan kannustetaan. Kehitys- ja tavoitekeskustelujen toteutumista seurataan.

– Halun kehittyä täytyy tulla ihmisistä itsestään ja tähän pyrimme henkilöstöämme kannustamaan, Miettinen sanoo.

Henkilöstön kehittämisessä on apuna valmentava johtaminen, mutta myös ulkopuolelta hankittava koulutus. Hyvä on kuitenkin huomata, että loppujen lopuksi koulutus on vain yksi osa henkilön kehittymistä. Työssäoppiminen, projekteihin osallistuminen, hiljaisen tiedon jakaminen ja aktiivinen oman työn kehittäminen kuuluvat tärkeänä osana työntekijän henkilökohtaiseen, ja tätä kautta yrityksen henkilöstön kehittämiseen ja kehittymiseen.

 

Voimatelin ja Taitotalon väkeä kokoontui kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Kuvassa vasemmalta Taitotalon asiakkuuspäällikkö Kati Jussila, toimialajohtaja Matti Vesalainen, Voimatelin henkilöstöjohtaja Maarika Miettinen, liiketoimintajohtaja Jari Keskilohko ja Taitotalon toimitusjohtaja Kari Juntunen.