Voimatel Elenian kumppaniksi sähkönkulutuksen mittausuudistukseen

Voimatel on yhdessä Elenian kanssa aloittamassa sähkönkulutuksen mittausuudistuksen, jossa Voimatel toteuttaa uuden sukupolven sähkömittareiden vaihtotyön. Mittalaitteet toimittaa kotimainen Aidon Oy. Valmistelevat työt mittalaitteiden vaihtoprojektin toteuttamiseksi alkavat loppuvuoden aikana ja pääpaino projektissa ajoittuu vuosille 2021-2024 kattaen koko Elenian jakeluverkkoalueen. Kerromme uudistuksesta lisää projektin edetessä.

”Kyseessä on meille merkittävä projekti ja tulemme vahvistamaan palvelukykyämme Länsi-Suomen alueella. Hanke sisältää mittarien asennustyön sekä muun muassa asennustyön suunnittelun, työnjohdon ja asiakaspalvelun. Lisäksi asennustöiden hallinta edellyttää ICT-järjestelmien ja raportoinnin kehittämistä sekä ylläpitoa”, kertoo Voimatelin aluepäällikkö Jarmo Nihtinen.

Uusiutuvan sähköntuotannon kasvaessa ja liikenteen sähköistyessä koko energiajärjestelmä muuttuu, mikä vaatii myös sähköverkkopalveluiden kehittämistä. Elenia valmistautuu näihin muutoksiin uudistamalla kehitystyöllään sähköverkkoa, sen teknologiaa sekä sähkönkulutuksen mittausta.

Elenia palvelee 430 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunta-asiakasta yli sadan kunnan alueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Huolehdimme sähköverkon toimivuudesta ja uudistamisesta, ja rakennamme sähköverkkoa ja -liittymiä kumppaniyhtiöittemme kanssa. Mittaamme asiakkaidemme sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille. Kehitämme tulevaisuuden sähköverkkoa uutta teknologiaa hyödyntäen. Pidämme huolta ympäristöstä ja edistämme Suomen sähkömarkkinoiden kehitystä. Toimintamme ja palveluittemme perustana on vastuullisuus. Tutustu Elenia ja vastuullisuus www.elenia.fi

Aidon on Pohjoismaiden johtava älykkään sähköverkon mittausratkaisujen, sovellusten ja palveluiden toimittaja. Älykkäät energianmittausjärjestelmämme mahdollistavat asiakkaillemme luotettavan energianmittauksen ja -jakelun ja tehokkaat jakeluverkon ylläpitoprosessit. Aidonin toimittamaa teknologiaa on käytössä yli 3 miljoonassa energianmittauspisteessä Pohjoismaissa. Päätoimipaikkamme on Jyväskylässä ja meillä on toimipisteet Ruotsin Solnassa ja Norjan Askerissa. Logistiikkakeskuksemme sijaitsee Vantaalla.