Voimatel Oy aloittaa YT-neuvottelut koskien koko Suomen henkilöstöä

Voimatelin toiminnan kannattavuus on heikentynyt viimeisen 3-4 vuoden aikana ja jo toteutetut kehitystoimenpiteet eivät ole vaikuttaneet riittävästi yhtiön tilanteeseen. Yhtiön kilpailukyky kiristyneillä markkinoilla ei kestä yhtiön nykyistä toimintamallia ja kulurakennetta. Lisäksi yhtiön tuottavuuskehitys ei ole vastannut kilpailun kiristymistä.

Voimatel käynnistää YT-neuvottelut koskien koko Voimatel Oy:n Suomen toimintoja ja henkilöstöä. Yhteistoimintaneuvotteluiden aiheena on toimintojen uudelleenjärjestelyt. Yhtiön tämän hetken arvion mukaan henkilöstövähennystarve on enintään 110 työntekijää.

”Haluamme löytää yhteistyössä henkilöstömme kanssa edellytykset yhtiön pitkäjänteiselle, kannattavalle toiminnalle. Jo useamman vuoden kestänyt negatiivinen tuloskehitys on saatava kääntymään positiiviseksi”, toteaa toimitusjohtaja Timo Rask.

Lisätietoja:
Timo Rask, toimitusjohtaja
p. 050 361 9246
timo.rask@voimatel.fi

 

Voimatel Oy on sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja, joka auttaa asiakkaitaan menestymään varmistamalla heidän kriittisten järjestelmien ja verkkojen erinomaisen palvelukyvyn luotettavilla asiantuntijapalveluillaan sekä uudistuvilla ratkaisuillaan. Yhtenä alansa suurimpana toimijana Voimatelin asiakkaina ovat mm. Itämeren alueen ja Keski-Euroopan teleoperaattorit, Suomen merkittävimmät siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt, globaalit laitevalmistajat sekä suuri joukko teollisuusyrityksiä, kaupunkeja ja kuntia. Liikevaihto vuonna 2018 oli 124,9 miljoonaa euroa. Voimatelin yli 900 palveluammattilaisen organisaatio palvelee asiakkaita Suomesta, Virosta ja Puolasta käsin. Voimatelin omistaa suomalainen Osuuskunta KPY.