Voimatel tarjoaa siirtojohtoverkkojen palveluita yhä laajemmalla sektorilla

Olemme laajentaneet toimintaamme siirtoverkkopalveluissa. Uuden kireänävetolaitteiston avulla pystymme asentamaan voimajohtoja yhä monipuolisemmin sekä tehokkaammin ja haluammekin tarjota asiakkaille jatkossa palveluita entistä laajemmin. Meillä on nyt valmiudet tehdä laitteiston avulla yhden ja kahden virtapiirin 110kV voimajohtojen projekteja ja uudelleenjohdotus- sekä maakaapelointiprojekteja.

Kireänävetolaitteet on meille toimittanut italialainen Omac.

– On hienoa, että Voimatel valitsi meidän kireänävetolaitteet. Olemme aiemmin toimittaneet koneita muualla Eurooppaan, mutta meille tämä oli ensimmäinen toimitus Suomeen. Laitteiden käyttö on joustavaa ja antaa Voimatelille mahdollisuudet käyttää niitä eri tavoilla. Niiden avulla voidaan toteuttaa lähes kaikki kiristämistä tarvitsevat toimenpiteet. Jarrukoneen rakenteen avulla pystyy kiristämään kahden virtapiirin projektissa johtimet tasakireyksiin, kertoo Omacin projekti-insinööri Filippo Alebardi.

Laitteiston käyttö on turvallista sekä sen toimintaa voidaan tarkastella etäyhteyden kautta.

– Kiristysvoimat, vetonopeudet, vetopituudet ja muu tarvittava informaatio saadaan helposti ja luotettavasti tallennettua laitteesta. Tarvittaessa myös me Omacilta voimme ottaa etänä yhteyden laitteistoon avustaen esimerkiksi mahdollisessa ongelmatilanteessa, Filippo Alebardi lisää.

Siirtoverkkoasentajien ensikokemukset laitteiston käytöstä ovat olleet erittäin positiivisia ja käymme innoissamme uusien syksyn projektien kimppuun.