Aurinkoenergiaa ja optimointia Naantalin asuntomessuilla

 

Asuntomessut Naantalissa avautuvat yleisölle heinäkuun puolivälissä. Messutalot ja alue ovat loppusilausta vaille valmiita, ja kaikkialla nousevat hienosti esiin messujen kantavat teemat: luonnon kunnioitus, vastuullisuus, kestävä asuminen ja aurinkoenergia. Siksi myös Voimatel on messuilla mukana tuomassa näitä teemoja esiin tytäryhtiöidensä Sun Solarin ja OptiWatin väreissä.

 

Alueella Sun Solarin innovatiivinen aurinkovoimala kaksipuolisilla aurinkopaneeleilla

Messutalojen katoilla on paljon aurinkopaneeleita, mutta varsinainen mullistava innovaatio sijaitsee rannassa. Tytäryhtiömme Sun Solar on yhteistyössä Naantalin Energian kanssa toteuttanut alueelle asuntomessujen erikoisratkaisun, kaksipuolisilla aurinkopaneeleilla toimivan aurinkovoimalan. Venesataman luo on rakennettu kuusi katosta, joiden katteena on aurinkopaneeleita. Paneelit itsessään toimivat katoksen katteena ilman, että paneelien alla olisi esimerkiksi peltiä.

Kaksipuolisten aurinkopaneelien etuna on se, että ne saavat kerättyä energiaa sekä ylhäältä että alhaalta. Talvinen lumikuormakaan ei häiritse paneelien toimintaa, sillä ne ottavat energiaa alapinnallaan lumen heijastuksesta. Kesäaikaan vieressä välkkyvä vesi toimii samaan tapaan energian lähteenä. Kyseessä on Naantalin suurin aurinkovoimala ja samalla ensimmäinen kerta, kun asuntomesualueelle on toteutettu voimalaitos. Näin messualue on messujen aikaan energiassa omavarainen.

”Sun Solar ja Naantalin Energia ovat toimittaneet lisäksi neljä aurinkosähköjärjestelmää kahden paritalon kokonaisuuteen messualueelle. Sun Solar on tehnyt yhteistyötä aurinkosähköjärjestelmien ja sähköautojen latausratkaisujen toteutuksissa Naantalin Energian kanssa jo vuodesta 2018 alkaen. Yhteisosasto Naantalin asuntomessuilla on luonnollinen osa tätä yhteistyötä,” kertoo johtavana asiantuntijana Voimatelin energiapalveluissa aurinkosähköjärjestelmien ja latausratkaisujen myynnissä toimiva Lauri Ahlsten.

 

Helppoutta, mukavuutta ja säästöä lämmitykseen OptiWatti-ohjauksella

Tekoäly auttaa merkittävästi kiinteistöjen ja kotien energiansäästössä, mikä on tänä päivänä tärkeämpää kuin koskaan. Siksi nostamme messuilla esiin myös energian optimointia tehokkaimpana keinona säästää energiaa asunnon lämmityksessä.

Oikea-aikainen optimointi langattomalla OptiWatti-järjestelmällä on hyvä keino muuttaa vanhakin lämmitysjärjestelmä energiatehokkaaksi. Samalla älyohjaus lisää asumismukavuutta, kun jokaiseen huoneeseen saadaan haluttu lämpötila juuri oikeana ajankohtana.

OptiWatti liittää kaikki kiinteistön lämmityslaitteet samaan älykkääseen säätöjärjestelmään. Sen käyttöliittymästä voidaan ohjata niin patteri-, katto- ja lattialämmityksiä, ilmalämpöpumppuja, lämminvesivaraajia kuin auton lämmitystä. Lisäksi rakennuksen sisälämpötila ja ilmankosteus saadaan kätevästi etävalvontaan. Älykäs ja ennakoiva lämmityksen ohjaus huomioi ulkolämpötilan, säätiedotuksen ja sähkön tuntihinnan, mistä näistäkin kertyy selvää energiansäästöä.

 

Kestäviä ratkaisuja ja hyviä kohtaamisia

Tämän kesän asuntomessuilla palvellaan ennen kaikkea kestävän asumisen ratkaisuja etsiviä kuluttajia. Siinä missä Voimatel on keskittynyt palvelemaan yrityksiä ja yhteisöjä, tytäryritykset Sun Solar ja OptiWatti tarjoavat B2B-asiakasratkaisujen lisäksi palveluja myös kotitalouksille. Tulevassa messuvilskeessä on hyvä muistaa, että jokainen yrityspäättäjäkin on kuluttaja, jolla on tarve löytää myös kotiinsa parhaat energiaratkaisut.

”Messut ovat myös loistava tilaisuus nostaa esille Sun Solarin uutta tuotevalikoiman osa-aluetta OptiWattia.  OptiWatti on älykäs lämmityksen optimointiratkaisu, joka tuo merkittävästi lisää mahdollisuuksia myös aurinkosähköjärjestelmien tuottaman sähkön käytön ohjaukselle ja sopii siksi mukaan tuotevalikoimaamme ja Naantalin asuntomessuille,” kertoo Ahlsten.

”Uusiutuvan energian tuotannon ja energiankäytön optimoinnin lisäksi eri järjestelmien yhteistoiminta on tärkeä osa energiamurrosta. OptiWatti on oman esimerkillisen hyvin hoituvan päätoimintansa, lämmityksen optimoinnin lisäksi loistava esimerkki siitä, miten asioita pitäisi pohtia kokomaisuuksien näkökulmasta – miettiä miten eri energianhallinnan työkalut saadaan toimimaan yhdessä mahdollisimman tehokkaasti. Messut ovat hieno tilaisuus tuoda esiin innovaatioitamme ja kertoa laajalle joukolle asiantuntemuksestamme”, toteaa Lauri Ahlsten.

Asiantuntijamme päivystävät Sun Solarin ja Naantalin Energian yhteisosastolla koko messujen ajan 15.7.-14.8.

Lue lisää Sun Solarista ja OptiWatista
Lisätietoa asuntomessuista