Rejlers osti Voimatelin mittauspalvelut

Rejlers Finland Oy osti Voimatel Oy:n mittausliiketoiminnan. 7.1.2019 allekirjoitetussa kaupassa Rejlersille siirtyivät Voimatelin jakeluverkkoyhtiöiden energiamittaustiedon etäluentaan ja käsittelyyn liittyvät palvelut, palveluidentuottosopimukset sekä tuotantojärjestelmien ostosopimukset. Kauppaan sisältyy myös yksi palvelua tuottava henkilö työehtoineen ja etuuksineen.

– Halusimme vahvistaa mittauspalveluitamme ja saada lisää osaamista jakeluverkkoyhtiöiden mittaustiedon keruuseen. Asiakkaamme saavat jatkossa aiempaa laajemman palvelukokonaisuuden yhdeltä toimijalta. Myös rajapinnat vähenevät eri järjestelmien ja toimijoiden välillä. Toiminta on kaikille sujuvampaa ja luotettavampaa, Rejlersin Energian ja Infran toimialajohtaja Timo Holmberg toteaa.

– Päätimme luopua mittauspalvelut liiketoiminnastamme, koska liiketoimintaympäristö muuttui kannaltamme olennaisesti, kertoo Voimatelin toimitusjohtaja Kari Keinänen. Luovutamme liiketoiminnan hyvin mielin Rejlersin käsiin, koska voimme luottaa, että asiakkaamme saavat jatkossakin korkeatasoista ja kehittyvää palvelua. Liiketoimintakaupan myötä Rejlersille ja Voimatelille avautuvat paremmat mahdollisuudet syventää yhteistyötä älykkään sähköverkon ja energiapalveluiden yhteisessä kehittämisessä ja tuottamisessa energiatoimialalle.

Uudistuva konkari

Rejlersin Mittauspalvelut toimii energiayhtiöiden etäluennan, mittaustiedonhallinnan ja tiedonvaihdon palvelutuottajana.

– Meillä on yli 20 vuoden kokemus energiayhtiöiden mittaus- ja tiedonhallintapalveluiden ja -ratkaisujen tuottamisesta. Palveluiden ja tietojärjestelmien piirissä Pohjoismaissa on yli 2 000 000 energiankäyttäjää ja yli 150 energiayhtiöasiakasta, toteaa Rejlersin Mittauspalveluiden liiketoimintajohtaja Kalle Hammar.

Suomessa palvelemme sähkö-, lämpö-, kaasu- ja vesiyhtiöitä sekä teollisuuden ja kiinteistösektorin toimijoita. Asiakkainamme on niin kantaverkko- kuin alueellisia jakeluverkkoyhtiöitä, energian myyntiyhtiöitä, energiantuottajia sekä energian loppukäyttäjiä. Rejlers on muun muassa kantaverkkoyhtiö Fingridin mittauspalveluiden tuottaja.

– Nyt tehty liiketoimintakauppa auttaa Rejlersin Mittauspalveluiden kehittämistä ja mahdollistaa aiempaakin kattavampia palveluita asiakkaillemme, Holmberg sanoo.

 

Median yhteydenotot:

Timo Holmberg, toimialajohtaja, Rejlers Finland Oy, 044 094 4461, timo.holmberg@rejlers.fi

Kalle Hammar, Mittauspalvelut liiketoimintajohtaja, Rejlers Finland Oy, 050 434 4013 kalle.hammar@rejlers.fi

Kari Keinänen, toimitusjohtaja, Voimatel Oy, 050 511 2093, kari.keinanen@voimatel.fi

_______________

Rejlers Finland Oy on asiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa suunnittelu- ja konsultointipalveluita teollisuuden, energian, rakentamisen sekä infran asiakaskunnille 18 paikkakunnalla Suomessa. Rejlers-konsernin Suomen yhtiöiden liikevaihto vuonna 2017 oli 48,6 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä on yli 600 henkilöä. Suomen Rejlers on osa pohjoismaista Rejlers AB -yhtiötä. Rejlers AB työllistää yli 2100 henkilöä. Yhtiön osake on listattu NASDAQ OMX Tukholman Pohjoismaisella listalla. Rejlers Oy:n kotipaikka on Mikkeli.

Voimatel Oy on sähkö- ja tietoverkkojen suunnittelu-, rakennus- ja kunnossapito- sekä tiedonhallintapalvelujen palvelutuottaja. Asiakkaitamme ovat sähköverkko- ja energiayhtiöt sekä tietoliikenneoperaattorit ja laitevalmistajat. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 113,6 miljoona euroa ja henkilöstömäärämme noin 900 henkilöä. Voimatelin omistaa 100 % osuuskunta KPY.