Sähköautoille kustannustehokkaat ja älykkäät latausratkaisut

Liikenteen sähköistyminen on keskeisimpiä liikennettä muuttavista megatrendeistä. Sähköautot ja ladattavat hybridit ovat ennen pitää teillämme valtavirtaa. Taustalla on tavoite pienentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä vähentää riippuvuutta fossiilisesta energiasta.

Olemme Voimatelilla kehityksessä mukana suunnittelemalla ja rakentamalla sähköautojen latausverkostoa liikenteen tarpeita vastaavaksi. Autamme älykkäällä latausinfralla tukemaan latausasemien ennätysnopeaa kehittymistä ja rakentamaan hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Sähköautojen latausjärjestelmät avaimet käteen -palveluna

Sähköisen liikenteen palvelumme tarjoavat tarkoitukseen sopivat sähköauton latausratkaisut liiketoimintaan henkilökunnan ja asiakkaiden lataustarpeisiin sekä asunto- ja kiinteistöyhtiöille asiointi- ja työpaikkalataukseen ja yön yli -latauspisteisiin. Laadukas latausasema vahvistaa niin kiinteistön kuin yrityksen palvelutasoa sekä mahdollistaa sen liittämisen osaksi älykästä energiajärjestelmää.

Toteutamme latausjärjestelmät avaimet käteen -palveluna yrityksille ja yhteisöille mm.

  • toimitilakiinteistöille
  • taloyhtiöille
  • kiinteistöyhtiöille
  • pysäköintilaitoksille
  • teollisuudelle.

Lisäksi toimitamme latausjärjestelmiä asennuspalveluna yhteistyökumppaniemme kanssa energiayhtiöille sekä julkisille latausasemille.

Avaimet käteen -kokonaispakettimme kattaa kaiken kartoituksesta suunnitteluun, järjestelmän asennukseen, kytkentään, huoltoon sekä pitkäjänteiseen ylläpitoon. Suunnittelemme asiakkaamme tarpeisiin parhaiten sopivan ratkaisun siten, että järjestelmä on kestävä ja elinkaareltaan kustannustehokas.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta sähköautojen latausinfran rakentamiseen taloyhtiöille ja vuokrataloyhteisöille.

Joustavat latausratkaisut ja pitkäjänteistä huolenpitoa

Valikoimastamme löytyy eri tehoisia latauslaitteita hitaasta latauksesta pikalautaukseen. Toteutamme sähköauton latausasemat mitoituksiltaan joustaviksi, jotta ne ovat tulevaisuudessa helposti laajennettavissa.

Latausjärjestelmiimme on liitettävissä älykkäitä toiminnallisuuksia kuten lataajan tunnistaminen, lataamiseen käytetyn sähkön laskutus tai kuormanhallinta. Dynaamisessa kuormanohjauksessa kiinteistön sähkönkulutusta saadaan seurattua ja säädettyä latausta reaaliajassa todellisen käytettävissä olevan kapasiteetin mukaan.

Laitteiston käyttöönoton jälkeen pidämme huolen siitä, että ne pysyvät parhaassa toimintakunnossa. Tekninen ylläpitoyhteistyö kanssamme mahdollistaa latausjärjestelmän etävalvonnan sekä vikailmoituksista huolehtimisen 24/7 asiakkaamme puolesta.

Suurteholataus ja tehokkaimmat latausratkaisut urakointina

Kokonaispalvelun lisäksi huolehdimme suuritehoisten latauslaitteistojen asennuksista ja teknisestä toteutuksesta useiden palveluntuottajien ja latauspisteoperaattorien luotettavana kumppanina eri puolilla Suomea.

Rakennamme urakointina muun muassa julkisia pikalatausjärjestelmiä, joissa latauslaiteyksiköiden teho voi olla jopa 300 kW, ja jotka toimivat 600–1250 ampeerin liittymämitoituksilla. Meillä on kokemusta suuristakin kokonaisuuksista, ja olemme yhteisprojekteissa olleet toteuttamassa muun muassa Suomen suurinta julkista suurteholatauskeskittymää.

Huoleton kokonaisuus alkukartoituksesta ylläpitoon

Latausjärjestelmän tilaaminen meiltä avaimet käteen -palveluna on huoleton valinta. Palvelumme on kokonaisvaltainen, ja asiakkaanamme voit luottaa siihen, että kaikki tarvittava hoidetaan ammattitaidolla ja sujuvasti. Projektin lähtökohtina ovat aina asiakkaamme tarpeet sekä käyttäjien toiveet turvallisesta ja sujuvasta sähköauton lataamisesta.

Palvelumme kattaa koko projektin hallinnan, työnjohdon, työturvallisuuden valvonnan sekä pitkäjänteisen laadunvarmistuksen. Huolehdimme mielellämme käyttöönoton jatkona myös järjestelmän jatkuvasta toimintakunnosta.

Toimintamallimme sähköautojen latausjärjestelmien toimituksissa sisältää kaikki vaiheet kartoituksesta huoltoon ja ylläpitoon asti.

  1. Kartoitus
    Kartoituksessa katselmoimme asennuspaikan sekä hahmottelemme kiinteistön sähköverkkoon sopivan ratkaisun ja teemme kartoitusdokumentaation.

  2. Suunnittelu
    Tarvittaessa toteutamme sähköteknisen, tietoliikenne- ja mekaanisen suunnittelun.

  3. Lupa-asiat
    Avustamme asiakasta tarpeellisissa lupa-asioiden hakumenettelyissä.

  4. Järjestelmätoimitus ja projektinhallinta
    Kokonaispalvelutoimituksissa vastaamme kattavasti logistiikasta sekä koko projektin hallinnasta.

  5. Asennus
    Asennusvaiheessa suoritamme maarakentamisen ja kaapeloinnin sekä latausasemien asennuksen ja järjestelmäkonfiguroinnit.

  6. Käyttöönotto ja varmennustarkastus
    Annamme asiakkaalle aina perusteellisen käyttöopastuksen sekä suoritamme käyttöönottomittaukset ja testaukset.

  7. Huolto ja ylläpito
    Tarjoamme myös huolto- ja ylläpitopalvelun, jossa huolehdimme järjestelmän ylläpidosta ja poikkeamatilanteiden hallinnasta. Näin varmistamme, että sähköautojen latausjärjestelmä on aina turvallinen, luotettava ja käyttövalmis.

Sopivat latauslaitteet erilaisille lataustehoille

Sähköautojen latauslaitteet on suunniteltu erilaisille lataustehoille, jotta käyttäjät voivat ladata auton tarpeidensa mukaan. Latauslaitteen teho vaikuttaa auton latausnopeuteen, sillä tehokkaammat laitteet ottavat verkosta enemmän virtaa kerralla.

Valikoimastamme löytyy eri tehoisia latauslaitteita eri tarpeisiin. Toimitettavien latausjärjestelmien teho määräytyy asiakkaamme käyttötarpeiden perusteella, ja asiantuntijamme auttaa valitsemaan sopivimmat.

Latausjärjestelmät voidaan jakaa karkeasti kolmeen pääkategoriaan: hidas lataus, peruslataus ja pikalataus tai teholataus. Tietoa sähköajoneuvojen erilaisista lataustavoista, lataustapojen nimityksistä ja teknisistä ominaisuuksista sekä suositelluista asennustavoista löytyy esimerkiksi Suomen sähköteknisen alan standardointijärjestön SESKOn verkkosivuilta.

Sähköautojen määrä jatkaa kasvuaan

Liikenne- ja viestintäministeriön Fossiilittoman liikenteen tiekartta -työryhmän tehtävänantona on ollut tunnistaa keinot, joilla kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöt puolitetaan vuoteen 2030 mennessä ja liikenne muutetaan nollapäästöiseksi viimeistään vuoteen 2045 mennessä.

Työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että vuonna 2030 Suomen tieliikenteessä olisi 700 000 sähkökäyttöistä henkilöautoa, joista vähintään puolet on täyssähköautoja.

Tutustu tilastotietoon sähköautokannan ja latausverkoston kehityksestä Sähköisen liikenteen tilannekatsauksesta.

Neljännesvuosittain päivittyvää tilastotietoa liikennekäytössä olevista ajoneuvoista ajoneuvoluokan ja käyttövoiman mukaan kokoaa myös Liikenne- ja viestintävirasto.

Tutustu monipuolisiin energiapalveluihimme.