Voimatel yrityskaupalla energiahallinnan edelläkävijäksi

Voimatel Oy on siirtynyt yrityskaupalla kasvuyritys OptiWatti Oy:n pääomistajaksi. Kauppa nopeuttaa Voimatelin strategista uudistumista energiahallinnan kokonaisvaltaiseksi asiantuntijaksi.

OptiWatin patentoitu teknologia mahdollistaa älykkäät energiasäästön ratkaisut ja siten hiilidioksidipäästöjen vähennyksen. Kiinteistöjen energiavirtojen hallintaohjelmisto ja laitteisto soveltuvat paitsi kotitalouksille, myös suoraan suurten kiinteistöjen ja teollisuuden käyttöön. Voimatelin tavoitteena onkin suunnata ratkaisu ensisijaisesti teollisille asiakkaille energiahallinnan kokonaispalveluna.

”Teollisuudessa etsitään jatkuvasti ympäristöystävällisiä keinoja vähentää energian kulutusta. OptiWatin ja Voimatelin osaamiset yhdistämällä pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen ratkaisun teollisuuskiinteistön energiahallintaan ja -optimointiin. Teknologia mahdollistaa jopa 40 prosentin energiansäästön”, Voimatelin toimitusjohtaja Timo Rask kertoo.

”Uskomme vakaasti tähän kohdistuvaan kysyntään. Energiahallinta on merkittävä, kehittymisvaiheessa oleva toimiala, joka kaipaa digitalisaatioon perustuvia innovaatioita. Ratkaisumme takaa asiakkaalle lyhyen investoinnin takaisinmaksuajan. Mikä hienointa, samalla mahdollistamme asiakkaillemme merkittävän päästöjen vähennyksen”, hän jatkaa.

OptiWatti on nuori n. 1,5 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä suomalainen kasvuyritys. ”Voimatel mahdollistaa meille huomattavan kasvuloikan. Olemme etsineet kumppania, jonka avulla teknologiamme pääsee vahvemmin myös teollisille markkinoille”, perustaja Juha Marjeta OptiWatista toteaa.

Kaupan jälkeen Voimatel omistaa OptiWatista 70 prosenttia. Muita omistajia ovat yksittäiset rahastot ja OptiWatin henkilöomistajat.

”Kumppanuudet ovat KPY-konsernin strategian ytimessä. Voimatelin OptiWatti-kauppa on tästä hyvä esimerkki. Omistusta jakamalla OptiWatin teknologian jatkokehittämiseen saadaan entistä leveämmät hartiat ja monipuoliset verkostot”, Voimatelin omistavan Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen painottaa.

Uuden ja perinteisen liitto uudistaa Voimatelia

Noin 900 henkeä Suomessa ja Baltiassa työllistävän Voimatelin kehittäminen saa lisää vauhtia kaupan myötä. Muutamien haastavien vuosien jälkeen yhtiön taloudessa on tänä vuonna saatu aikaan merkittävä positiivinen käänne. ”Talouden tervehtyminen mahdollistaa panostuksen yhtiön muuntautumiseen ja osaamisen kehittämiseen”, Rask toteaa.

OptiWatin omistajuus nopeuttaa Voimatelin strategista uusiutumista. ”Suuntanamme on kehittyä älykkään sähköverkon palvelun tuottajana ja hiilineutraalien palveluiden edistäjänä. OptiWatin osaaminen nopeuttaa merkittävästi tämän strategian toteutumista” Rask jatkaa.

Kyseessä on ketterän startup-yrityksen sekä suuren ja perinteisen yhtiön liitto. ”Tämä mahdollistaa Voimatelille aivan uudenlaisen lähdön digitaaliseen maailmaan. Nyt hankittu osaaminen luo sekä kilpailuetua että kilpailukykyä, joiden avulla yhtiön kannattavuutta voidaan vahvistaa myös pidemmällä tähtäimellä”’, Lehikoinen KPY:sta kertoo.

Kaupan jälkeen OptiWatti Oy toimii Voimatelin tytäryhtiönä ja sitä johtamaan nousee Voimatelin uusista palveluista vastaava johtaja Mikko Heinonen. Juha Marjeta jatkaa yrityksessä tuotekehitysjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty kokenut hallitusammattilainen Jorma Turunen. Myös Voimatelin hallituksessa vaikuttava Turunen tunnetaan muun muassa Teknologiateollisuus ry:n aiempana toimitusjohtajana.

”Turusen nimitys OptiWatin hallituksen johtoon kertoo osaltaan kaupan strategisesta painoarvosta Voimatelille. Hän tuo yhtiöön arvokasta näkemystä sekä laajat verkostot suomalaiseen teollisuuteen”, Rask kertoo.

 

Lisätietoa
Voimatelin toimitusjohtaja Timo Rask:  timo.rask@voimatel.fi, 050 361 9246
OptiWatti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Turunen: jorma.t.turunen@gmail.com, 0500 445 444