Voimatelille mittava kokonaispalvelusopimus Vaasan alueella

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa Vaasan Sähköverkon hankinnasta vastaava Matias Åbro (vas.) ja Voimatelin Länsi-Suomen sähköverkkojen aluepäällikkö Jari Nurmenrinta (oik.)

Voimatel ja Vaasan Sähköverkko Oy ovat allekirjoittaneet merkittävän sopimuksen sähköverkon rakentamisesta ja kunnossapidosta sekä päivystystoiminnasta Vaasan alueella, johon kuuluu Vaasan kaupunki, Merikaarto, Vähäkyrö, Laihia ja Tervajoki. Sopimus astuu voimaan ensi vuoden vaihteessa ja sen kesto on kolme vuotta sekä kaksi mahdollista optiovuotta. Kyseessä on kokonaispalvelusopimus, johon kuuluvat myös materiaalit ja se on arvoltaan noin 16 M€.

Nyt solmitun sopimuksen myötä Voimatelin asema ja palvelukyky vahvistuu entisestään Länsi-Suomen alueella.

– Me Voimatelilla olemme hyvillämme, että saamme olla Vaasan Sähköverkko Oy:n kumppanina tukemassa heidän tavoitettaan sähköverkon toimitusvarmuuden parantamisesta. Vaasan saaristo asettaa omat haasteensa, mutta me Voimatelilla vastaamme haasteeseen ja tulemme takaamaan tasaisen laadun tuottamisen alueella. Yhteistyössä Vaasan Sähköverkkojen kanssa tulemme myös miettimään ja kehittämään toimintatapoja palvelulaadun kehittämiseksi, Voimatelin Länsi-Suomen sähköverkkojen aluepäällikkö Jari Nurmenrinta sanoo.

– Vuosiurakkasopimus kiinnosti useita urakoitsijoita ja näistä selkeä ykkönen oli Voimatel sekä laatu- että hintanäkökulmasta tarkasteltuna. Pääsemme varmasti hyvään ja tehokkaaseen yhteistyöhön uuden kumppanimme kanssa, toteaa Vaasan Sähköverkon hankinnasta vastaava Matias Åbro.

 

———————————————

Voimatel on suomalaisomisteinen sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja. Voimatel auttaa asiakkaitaan menestymään varmistamalla heidän kriittisten järjestelmien ja verkkojen erinomaisen palvelukyvyn luotettavilla asiantuntijapalveluillaan ja uudistuvilla ratkaisuillaan. Yhtenä alansa suurimpana toimijana Voimatelin asiakkaina ovat mm. Itämeren alueen ja Keski-Euroopan teleoperaattorit, Suomen merkittävimmät siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt, globaalit laitevalmistajat sekä suuri joukko teollisuusyrityksiä, kaupunkeja ja kuntia. Voimatelin yli 900 palveluammattilaisen organisaatio palvelee asiakkaita Suomesta, Virosta ja Puolasta käsin.
Vaasan Sähköverkko Oy on Vaasan Sähkön kokonaan omistama, eriytettyä sähköverkkoliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö. Yhtiö suunnittelee, rakennuttaa ja ylläpitää edullisia ja toimintavarmoja sähkön siirtoyhteyksiä toimialueen asiakkaille yhdessä palveluntuottajiensa kanssa. Valmius sähköverkon häiriötilanteiden tehokkaaseen hoitoon on keskeinen osa palvelua. Yhtiö vastaa sähkön mittauksesta ja verkon taseselvityksestä.