Voimatelin YT-neuvottelut ovat päättyneet

Voimatelin YT-neuvottelut ovat päättyneet. Jatkossa yhtiö organisoituu neljään kokonaisvastuulliseen liiketoimintayksikköön, joita ovat jakeluverkot, tietoverkot, uudet palvelut ja managed services. Muutos astuu voimaan 5.9.2019. Neuvotteluiden tuloksena yhtiö vähentää enintään 75 henkilöä, aiemmin arvioidun vähennystarpeen ollessa 110 henkilöä. Määrää on pystytty vähentämään oleellisesti hyvässä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Henkilöstön lähettämiä kehitys- ja säästöehdotuksia tuli prosessin aikana yli 200 kpl kattaen lähes kaikki yrityksen toiminnot.

Uudistettu toimintamalli mahdollistaa ketterämmän ja tehokkaamman asiakaspalvelukyvyn. Suunnitelluilla toimenpiteillä pystytään palauttamaan yhtiön kilpailukyky ja tullaan saavuttamaan säästötavoitteet.

”Olemme yhteistyössä henkilöstömme ja prosessia varten perustettujen työryhmien kanssa löytäneet säästökohteita ja edellytyksiä kannattavalle pitkäjänteiselle toiminnalle. Olen kiitollinen henkilöstön ymmärryksestä ja aktiivisesta osallistumisesta kaikille ikävään, mutta välttämättömään prosessiin. Uskon, että päätetyillä ratkaisuilla rakennamme yhtiön tulevaisuutta yhdessä positiiviseen suuntaan”, toteaa toimitusjohtaja Timo Rask.

Voimatel aloitti kesäkuussa YT-neuvottelut koskien kaikkia Voimatel Oy:n Suomen toimintoja ja koko henkilöstöä. Syynä neuvotteluihin oli Voimatelin toiminnan kilpailukyvyn ja kannattavuuden heikentyminen viimeisen 3-4 vuoden aikana.

Lisätietoja:
Timo Rask, toimitusjohtaja
p. 050 361 9246
timo.rask@voimatel.fi

 

Voimatel Oy on sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja, joka auttaa asiakkaitaan menestymään varmistamalla heidän kriittisten järjestelmien ja verkkojen erinomaisen palvelukyvyn luotettavilla asiantuntijapalveluillaan sekä uudistuvilla ratkaisuillaan. Yhtenä alansa suurimpana toimijana Voimatelin asiakkaina ovat mm. Itämeren alueen ja Keski-Euroopan teleoperaattorit, Suomen merkittävimmät siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt, globaalit laitevalmistajat sekä suuri joukko teollisuusyrityksiä, kaupunkeja ja kuntia. Liikevaihto vuonna 2018 oli 124,9 miljoonaa euroa. Voimatelin yli 900 palveluammattilaisen organisaatio palvelee asiakkaita Suomesta, Virosta ja Puolasta käsin. Voimatelin omistaa suomalainen Osuuskunta KPY.